Sportberichten


Plaatsing  
 
27-05-2011  

Nederlands hippisch team wint Nat. Cup Rome

 

ROME - Met een foutloze tweede ronde van zowel Eric van der Vleuten met VDL Groep Utascha SFN als Harrie Smolders met Regina Z en 1 strafpunt voor tijdsoverschrijding van Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce New Orleans heeft Nederland de Nations Cup in Rome gewonnen met 10 p. Jeroen Dubbeldam (Weerselo) hoefde met BMC Van Grunsven Simon niet eens meer te starten, omdat de winst al zeker was en de 64.000 euro in de pocket!
Na de eerste manche van de FEI Top League wedstrijd zagen de kaarten er heel anders uit. Toen waren het Jeroen Dubbeldam met BMC Van Grunsven Simon en Gerco Schröder met Eurocommerce New Orleans die het Nederlandse team in de race om een topklassering wisten te houden. Dubbeldam reed foutloos en Schröder was één van de velen die zijn foutloze rit beloond zag met het toekennen van een strafpunt voor het overschrijden van de tijd.
Eric van der Vleuten (Mierl0) met VDL Groep Utascha SFN en Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Regina Z noteerden in de eerste manche beide twee springfouten.
De Belgen eindigden, met de Nederbelgen Jos Lansink en Judy-An Melchior in de gelederen, op de tweede plaats terwijl de Fransen in de 2e manche een vrije val maakten van plaats een naar plaats vier achter de Ieren. Groot Brittannië en Duitsland deelden met de Fransen de vierde plaats.

Uitslag

Archief
Terug naar vorige pagina