25-05-2011

PH 'meiden' plaatsen zich voor bekerfinale

APELDOORN – Het ‘meidenteam’ PH-B heeft de bekerwedstrijd tegen Victoria Boys uit Apeldoorn weten te winnen en bereikte daarmee de finale die op 4 juni a.s. in Wychen wordt gespeeld tegen SVHA uit Herveld.
De meiden van PH werden gesteund door talrijke meegereisde supporters en hadden die steun tegen de sterke tegenstander ook nodig. PH zocht direct de aanval en liet de tegenstander niet echt aan het voetballen komen. Na een mooie aanval over de rechterkant werd de bal hoog voor gegeven en werd de bal attent ingetikt, 0-1.
PH bleef druk zetten, maar Victoria Boys werd steeds gevaarlijker in de counter en maakte gelijk, 1-1. Kort daarop nam het zelfs de leiding, 2-1.
Even later zag de scheidsrechter kennelijk een overtreding in een duel binnen de 16 van PH en legde de bal op de stip waardoor Victoria Boys de overwinning dacht zeker te stellen. De PH-doelvrouwe hield de inzet er echter met een prachtige duik uit en bokste de bal naar de zijkant zodat de rust inging met een kleine achterstand.
Na rust had PH meer balbezit en uit een corner zwaaide de bal onhoudbaar in het doel van Victoria Boys waardoor de stand weer gelijk was, 2-2. Victoria Boys zette PH onder druk en nam opnieuw de leiding met 3-2. PH gaf echter niet op en de fanatieke aanhang schreeuwde de meiden naar voren en dat resulteerde opnieuw in een gelijke stand, 3-3. PH bleef de aanval zoeken en werd beloond met een uitgelokte vrije trap die over iedereen heen de keepster van Victoria Boys volkomen verraste, 3-4. De resterende minuten werden routineus uitgespeeld waardoor PH de finale bereikte.