Sportberichten


Plaatsing  
 
22-05-2011  

Heracles Almelo gaat niet Europa in


Glynor Plet maakte de enige tegentreffer in Groningen
Foto: Harrie Broeze - Kijk hiernaast naar de fotoreportage >>
 

GRONINGEN – Heracles Almelo was een beetje de ‘angstgegner’ van het seizoen voor FC Groningen. Twee keer verlies in de competitie en jl. donderdag opnieuw in de Play Off om Europees voetbal. Toch was die overwinning van 3-2 niet genoeg voor de Almeloërs. De snelle tegentreffers van de Groningers nekten de Heraclieden in de uitwedstrijd waar FC Groningen het betere van het spel had en aan de nipte 2-1 overwinning eveneens genoeg had door de dubbeltelling van de eigen doelpunten in de uitwedstrijd.
De mannen van trainer Huistra waren vastbesloten zich deze keer niet naar de slachtbank te laten leiden en namen vanaf het begin het initiatief. Heracles was niet in vorm zoals vorige duels, maar toch was er het eerste half uur nog weinig aan de hand. Dat veranderde na de treffer van Andersson en de Groningers kregen kans op meer. Toch veranderde de stand niet tot de rust na goede kansen over en weer.
Na de hervatting sloeg Groningen onmiddellijk toe via een treffer van Ajilore die op maat werd bediend door Tadic. De Groningers bleven feller dan de Almeloërs die hun normale niveau niet haalden en maar enige keren gevaarlijk werden uit vrije trappen en corners. De tweede gele kaart voor Sparv gaf de Heraclieden opnieuw moed en de Groningers werden teruggedrongen op hun eigen speelhelft. Toch kwam de aansluittreffer van Plet te laat om het tij volledig te doen keren.
‘We hebben het in Almelo laten liggen,’ besefte Heracles-coach Peter Bosz direct na afloop. ‘De marge had toen groter moeten zijn dan één treffer. En we hadden vandaag te veel spelers die onder hun niveau speelden. En dat is in zo'n wedstrijd niet genoeg. Dan moet je top zijn.’ Toch kan Heracles Almelo terugkijken op een geslaagd seizoen. Volgens voetbalkenners René van der Gijp en Johan Derksen hebben de Almeloërs het beste gepresteerd in de eredivisie, mede ook gelet op het op een na laagste beschikbare budget van alle clubs in de eredivisie.

Kijk hier naar de fotoreportage van Harrie Broeze

FC Groningen – Heracles Almelo 2-1
(2e Play Off duel)
1-0 Andersson (29)
2-0 Ajilore (47)
2-1 Plet (87)
Commentaren:
Peter Bosz: ‘Vandaag was Groningen beter.
Huistra: ‘Nog twee spannende potjes.

Arbiter: Van Boekel
Geel: Ivens, Enevoldsen, Rienstra, Breukers
Rood: Sparv (76/2xg)
Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens (Reekers/79), Van der Linden (Rienstra/67), Looms, Quansah, Vejinovic, Fledderus, Douglas (Plet/51), Armenteros, Everton.
FC Groningen: Luciano, Hiariej (Van Dijk/70), Ivens, Granqvist, Stenman, Bacuna, Holla, Ajilore (Enevoldsen/60), Sparv, Tadic, Andersson (Veldmate/77).
 

Archief
Terug naar vorige pagina