Sportberichten


Plaatsing  
 
16-05-2011  

10 x goud voor De Veene op Ov. kampioenschap

 

KAMPEN/ALMELO – Ondanks dat het eind van het indoorzwemseizoen nadert, wordt er bij Z & PV de Veene uit Almelo nog volop getraind voor de Overijsselse en Nederlandse kampioenschappen die nog gezwommen moeten worden. De Overijsselse A-kampioenschappen staan als eerste op de agenda en worden in twee weekenden gezwommen in het 50 mtr. bad De Steur (foto) in Kampen.
In het eerste weekend van de Overijsselse kampioenschappen kon De Veene de eerste vruchten plukken van de noeste trainingsarbeid en kwam de club met maar liefst 30 medailles naar huis.

Bij de dames senioren was er goud, zilver en brons voor respectievelijk Annelette de Vries, Paula vd. Hoeven en Yvon Versteeg op de 100 m. vrije slag. Na het brons pakte Yvon het goud op de 400 vrij.
Bij de estafettes wonnen de dames zilver op de 4x200 vrij.

Bij de dames junioren was er goud voor Sabine vd Hoeven en Daphne Jurriëns bij de rugslag en Daphne deed dat ook op de schoolslag. Goud en een persoonlijk record was er ook voor Hannah Teeuw bij de vlinderslag en Sabine vd Hoeven pakte het zilver.
Bij de estafettes werd op de vrij zilver en brons behaald.

Bij de heren junioren wist Bart Arendshorst maar liefst 3 gouden medailles te behalen in zowel de rugslag, schoolslag en wisselslag. Tiemen Maris was met een gouden medaille eveneens succesvol op de schoolslag.

Archief
Terug naar vorige pagina