Sportberichten


Plaatsing  
 
15-05-2011  

FC Twente vliegt met gemengde gevoelens terug

 

ALMELO – Het is FC Twente niet gelukt om de landstitel in de Arena te prolongeren. Toch had dat anders kunnen lopen als Ruiz in de eerste minuut een uitstekende kans had weten te benutten. Doelman Vermeer voorkwam dat Amsterdamse onheil. Even later wist Buysse vroeg onheil voor de Tukkers te voorkomen door Sulejmani net voor te zijn. De Tukkers zaten vanaf het begin niet goed in de wedstrijd en vergaten te voetballen. Vooral de opbouw was niet goed verzorgd en teveel werd bijvoorbeeld ruimte gegeven aan Sulejmani . Daar kwam nog eens bij dat een bomvolle Arena massaal achter de Ajaxieden ging staan naar voorbeeld van de Twentenaren zaterdag langs de A1.
Het was Siem de Jong die de Amsterdammers subliem op voorsprong zette uit een voorzet van Van der Wiel. Twente probeerde het tij te keren, kreeg zelfs licht de overhand maar teveel spelers waren niet in hun normale doen.
Na rust was het al snel 2-0 toen Landzaat achter zijn eigen doelman Mihaylov kopte. Jansen zorgde binnen een minuut voor de aansluiting door het hakje van Luuk de Jong veilloos binnen te schieten. Twente probeerde de druk te verhogen maar benutte het fysieke voordeel niet uit zoals Jansen dat afloop terecht opmerkte. Het kreeg wel enkele goede kansen, evenals de Amsterdammers, maar teveel ballen werden vroegtijdig ingeleverd waardoor het lichte overwicht al snel wegebde. De Ajaxieden deden het beter en speelden dit keer als een team. Het was Siem de Jong die aan alle onzekerheid een einde maakte door de hoofdrol op te eisen en zijn tweede doelpunt achter Mihaylov te schieten.
Twente probeerde het nog wel, maar het heilige vuur zoals vorige week in de bekerwedstrijd tegen hetzelfde Ajax ontbrak.
Ajax werd daarom op de laatste wedstrijddag van de competitie alsnog kampioen met de meeste doelpunten en het beste doelgemiddelde daarmee FC Twente teleurgesteld huiswaarts sturend in de Chinook helikopter van defensie en dat is heel wat sneller dan per bus over de A1.
Toch worden de Tukkers maandag in Enschede terecht gehuldigd, na een uiterst spannend seizoen als tweede in de ranglijst, als winnaar van de KNVB-beker

Commentaren:
Jansen: 'Het leek wel of we bang waren'
Vertonghen: 'Alles was perfect'

Ajax - FC Twente 3-1
1-0 S. de Jong (23)
2-0 Landzaat (47/ed)
2-1 Janssen (48)
3-1 S. de Jong (78)
Arbiter: Vink
Geel: Douglas, Anita, Janssen
Ajax: Vermeer, Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Boilesen (Blind/73), De Zeeuw, Eriksen, Anita, Sulejmani (Enoh/67), S. de Jong, Ebecilio (Ooijer/81).
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Buysse, Landzaat (Janko/68), Brama, Janssen, Ruiz, L. de Jong, Chadli.

Archief
Terug naar vorige pagina