Sportberichten


Plaatsing  
 
14-05-2011  

Super sfeeractie FC Twente A1 bij Enter

 

ENTER – Met enig ongeloof keken vooral buitenlandse automobilisten zich de ogen uit aan de A1 bij Enter. Reden was de uitzwaaiactie van de FC Twentesupporters uit Enter, Rijssen en Goor die er nog een groter spektakel van maakten dan een week eerder toen hun idolen op weg gingen naar De Kuip in Rotterdam om de KNVB-beker te bevechten op Ajax Amsterdam.
Inmiddels hebben de dames van FC Twente hun Nationale titel al binnen en dat voorbeeld zullen de mannen nog moeten volgen. Één puntje in de laatste competitiewedstrijd is genoeg, maar Ajax is de nederlaag in de bekerfinale nog niet vergeten en wil zich uiteraard revancheren in de Arena.
De wedstrijd wordt uitgezonden in 80 landen voor een miljoenenpubliek, dus FC Twente gaat de wereld over. Dat geldt ook voor de uitzwaaiacties want die beelden zijn net zo uniek. De titel is nog niet binnen, maar het was een prachtige georganiseerde chaos zonder wanklank en dat mag ook gezegd worden.
Enter is niet meer internationaal bekend door alleen het toetsenbord of de klompen maar nu ook door de grootse uitzwaaiacties op de A1. Die beelden zullen eveneens de wereld overgaan.

Ook bij de afslag Markelo was het raak. Zo'n 3000 supporters zwaaiden daar hun vedetten uit op weg naar de Amsterdam Arena en de Nationale titel.
De spelersbus deed over het traject Hengelo-Markelo zo'n 75 minuten en stond herhaaldelijk stil. Theo Jansen had zelfs tijd om Ferdau Wagenaar (Tc Tubantia) en Radio Oost telefonisch te woord te staan. 

Fotoreportage Coen Mulder en Roel Immink
(Klik hier voor alle 371 foto's)

Spelers terug via de lucht
Mocht FC Twente het kampioenschap uit de Arena meeslepen – heel Twente rekent er op – dan is er geen actie op de A1. De spelers gaan namelijk per Chinook Helicopter van defensie naar het vliegveld Twente. Even een kratje bier halen uit een andere bus is er voor Jansen dus niet bij!

Fotoreportage (75 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina