Sportberichten


Plaatsing  
 
01-05-2011  

Heracles op 8 na winst op NAC

 

BREDA – Sinds 1987 wisten de Heraclieden uit tegen NAC niet meer te winnen en sindsdien werd maar twee keer gelijk gespeeld. Geen goed uitgangspunt dus om concurrent Utrecht voor de Play Offs voorbij te stevenen. Temeer niet omdat zowel Fehèr als clubicoon Penders hun laatste thuiswedstrijd speelden voor de Bredase club.
NAC begon dan ook fel om dat afscheid luister bij te zetten en de Heraclieden zaten niet in de wedstrijd. Een klungelende Fledderus liet zich na bijna 20 minuten ook nog eens de bal afpakken door Robbert Schilder en de oud- Heraclied gaf de bal op een presenteerblaadje aan Amoah (1-0). Nog in dezelfde minuut was Fehèr veel te fel tegen Everton en kon met rood naar de kleedkamer. Heracles kreeg langzamerhand de overhand tegen een gegroepeerd spelend NAC en de paal kwam de Bredanaars zelfs te hulp toen ten Rouwelaar een schot van Fledderus nog net wist te keren. De Heracliden hadden het geluk aan hun zijde toen Gorter een penalty niet benutte nadat Breukers tegen hem een overtreding beging en Pasveer de inzet wist te pareren.
Ondanks dat NAC met 10 man speelde waren de Heracliden niet overtuigend en dat noopte trainer Bosz tot omzettingen. In de tweede helft kantelde de wedstrijd dan ook volledig en Douglas miste zelfs twee kansen om zijn team op gelijke hoogte te brengen. Een counter van NAC zorgde nog voor gevaar maar Luijckx verzuimde de bal binnen te glijden. Ook invaller Cairo kreeg een kans tegen zijn oude ploeg maar wist niet tot scoren te komen.
Het was Fledderus die ten Rouwelaar voor de tweede keer met een afstandschot testte en nu moest de doelman zijn meerdere in Fledderus erkennen (1-1). Even later zorgde Plet - die Armenteros verving – voor de winnende treffer (1-2).
Toen Everton tien minuten voor tijd voor de tweede keer tegen geel opliep werd het nog even spannend omdat NAC een tandje bij zette. De Almeloërs moesten terug maar kregen desondanks betere kansen die Douglas en Cairo (2x) niet wisten te benutten.
Trainer Bosz gaf na afloop toe dat Heracles niet goed aan de wedstrijd begon en zelfs tegen NAC met een mannetje minder niet goed uit de verf kwam. Hij was dan ook vooral opgelucht. ‘Door die gemiste strafschop blijven wij in de wedstrijd. In de tweede helft ging het beter lopen. Uiteindelijk boeken wij een terechte overwinning maar het had ook ander kunnen lopen.’
Zijn collega Aandewiel was het met Bosz eens: ‘Wij wilden op een goede manier afscheid nemen, maar waren in sommige acties te fel. De rode kaart van Fehèr bleek achteraf beslissend. Wij verspeelden te veel kracht en dat brak ons op in de tweede helft. Heracles Almelo kon domineren en kon mede dankzij de wissels een resultaat boeken.’

Omdat zowel FC Utrecht en Feijenoord verloren, hebben de Heracliden een riante positie om de Play Off te bereiken voor Europees voetbal. Dan moet minimaal gelijk gespeeld worden in de laatste thuiswedstrijd tegen het dit seizoen verrassend sterke ADO Den Haag.

NAC Breda - Heracles Almelo 1-2
Amoah: 1-0
Fledderus: 1-1
Plet: 1-2

< Hoera - foto: Harrie Broeze
(Klik hier voor meer foto's)


Commentaren:
Peter Bosz: ‘Middag eindigt waarvan je droomt’
Rob Penders: ‘Afscheid was niet helemaal in stijl’


Arbiter: Blom
Geel: Gilissen, Breukers
Rood: Feher (19), Everton (81)

Bijzonderheid: Gorter mist pen. (41)

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Feher, Penders, Luijckx, Schilder, Gilissen, Bayram (Schalk/85), Gudelj, Gorter (Jenner/79), Amoah, Kolkka (Koenders/25).

Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms (Cairo/46), Quansah, Overtoom, Fledderus, Douglas (Rienstra/88), Armenteros (Plet/65), Everton.

Archief
Terug naar vorige pagina