09-04-2011

10 Heraclieden maken Willem II in

TILBURG – Na de nederlaag tegen Ajax moest blijken of Heracles tegen Willem II de doelpuntenmachine van de laatste maanden weer op gang kon krijgen. Binnen vier minuten keken de Almeloërs echter tegen een 1-0 achterstand aan toon Looms zijn oud-teamgenoot Juha Hakola binnen de zestien tegen het gras werkte en scheidsrechter Wiedemeijer niet alleen de bal op de stip legde maar ook de rode kaart uit zijn borstzakje haalde. Lasnik faalde niet en schoot de bal achter doelman Pasveer.
Twee minuten later kopte Everton de voorzet van Overtoom echter keurig in en toen was het met de rust van Willem II gedaan. De Tilburgers kwamen zelfs niet aan ‘vechtvoetbal’ toe en dat kon de ploeg zich zelf aanrekenen.
Nog voor rust kwamen de 10 Almeloërs in veilige haven toen Everton een lange bal van Van der Linden achter doelman Kujovic tikte en Overtoom vanaf de stip het derde doelpunt aan kon laten tekenen.
Het had meer kunnen zijn want Everton en Vejinovic hadden ook al een paar dikke kansen gemist.
Na rust bleven de Heraclieden onverstoord voorwaarts voetballen en leken de Tilburgers zich al met een degradatie verzoend te hebben. Everton tekende zijn derde doelpunt van de avond aan en kwam daarmee op een seizoentotaal van 14, evenveel als in het gehele vorige seizoen. David Strihavka maakte nog wel een tegentreffer na eerst tegen de paal geschoten te hebben, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd. Halilovic lukte het alsnog Pasveer te passeren, maar doelpunten van Willy Overtoom en Kwame Quansah zorgden voor de 2-6 eindstand en daarmee mochten de Tilburgers nog niet eens mopperen.