Sportberichten


Plaatsing  
 
07-04-2011  

Topruiters en topentertainment CH Albergen

 

ALBERGEN – Het concours hippique van de paardensportvereniging Het Twentse Ros uit Albergen belooft weer een waar spektakel te worden. Van 14 t/m 17 april wordt op de terreinen van de familie Kemna aan de Zenderenseweg 80 een deelnemersveld verwacht zoals nooit eerder. Vooral omdat het hippische evenement precies een week voor het NK in Mierlo plaats vindt en meerdere nationale toppers Albergen zullen aangrijpen als aanloop naar het NK. Bovendien heeft bondscoach Sven Harmsen het CH in Albergen ook tot selectiewedstrijd voor het EK aangewezen voor de junioren en de Young Riders en dus kan de gehele nationale juniorentop aan de start verwacht worden.
Bij de senioren staan bekende namen als Jeroen Dubbeldam, de gebroeders Schröder, Willem Greve en Gert-Jan Bruggink al op de startlijst. Van de eigen leden kunnen Chantal Regter en Tom Brinkman als kanshebbers voor de grootste prijzen gezien worden. Tom Brinkman reed vele jaren voor de vermaarde stal Eurocommerce op vele nationale en internationale concoursen maar is sinds begin van dit jaar actief voor zijn eigen handelsstal die hij is opgestart bij BWG Stables in Tubbergen. Chantal Regter rijdt momenteel voor de handelsstal van Willy van der Ham.

Nationale competities
Tijdens het CH Albergen wordt ook een voorronde verreden om de Roelofsen Raalte Trophy in de lichte en zware tour voor ponyruiters in de klasse ZZ. Hoog in het tussenklassement na 3 wedstrijden staan o.a. Ken Willemsen uit Nijverdal en Josta van Straten uit Den Ham. De finale wordt gereden tijdens het CHIO Rotterdam op 27 augustus a.s.
Bij de pony’s klasse Z wordt er gestreden om de Hartog Lucerne Trophy. Deze wedstrijd wordt bovendien beoordeeld door een topruiter. Emiel Richter uit Enschede en Amke Bekhuis uit Langeveen staan hier als hoogste regionale kanshebbers in het tussenklassement. De finale wordt gereden op zondag 3 juli tijdens Zeeland Outdoor.

<< Entertainment
Voor de slotdag heeft de organisatie o.l.v. voorzitter Jos Brinkman iets bijzonders in petto. Het stuntteam ‘The Thunderguys’ uit het Belgische Neerpelt laat het nodige spektakel zien met diverse showelementen als Hongaarse Post, Vrijheidsdressuur, Western riding, Barrelrace en Stuntrijden. Het Belgische stuntteam reist de hele wereld over en was al te bewonderen tijdens het CHIO Barcelona, CSI Porto, Al Maktoum Challange in Dubai en vele andere topconcoursen over de wereld.
Mede dankzij de vele sponsoren beloofd het CH Albergen aan de Zenderenseweg weer een groots hippisch festijn te worden waar de toegang gratis is en alle consumpties niet meer dan 1 euro kosten.

Archief
Terug naar vorige pagina