Sportberichten


Plaatsing  
 
04-04-2011  

Hulzebosch koopt Almelose Raps Skating

 

ALMELO – ‘s Werelds meest innoverende schaatsfabriek Raps in Almelo is verkocht aan het bedrijf Mapleskate uit Oosternijkerk waar oud- schaatser Erik Hulzebosch medefirmant en directeur is. Raps werd in 1987 opgericht door o.a. de Almeloër Nico Beumer en kreeg al snel wereldwijd bekendheid door oud- Olympisch en wereldkampioen Falko Zandstra die op Raps schaatsen over het ijs gleed als de ‘gespierde spijker’.
Raps produceert Skates, Inlineskates, schaatskleding zoals ‘the Shark suit en op maat gemaakte schoenen. Met die laatste ontwikkeling betrad Raps sinds enige jaren tevens de grote wereld van de wielersport in al zijn facetten.
Raps levert zijn producten vanuit Almelo naar 44 landen en heeft 11 personeelsleden.
Mapleskate in het Friese Oosternijkerk (gem. Dongeradeel) ziet in de overname vooral groeikansen in de wielersport en levert haar schaatsproducten in 16 landen. 
Het integreren van de wederzijdse kennis inzake het schaatsen, skeeleren en wielrennen zal verdere innovatie binnen beide merken blijvend stimuleren. De komende periode zullen partijen gebruiken om de gezamenlijke bedrijfsvoering en - waar nodig - integratie verder uit te werken.
De huidige eigenaren van Raps, de heren Mark Cuperus & Rik Nijkamp blijven verbonden aan de nieuwe combinatie. Cuperus blijft actief binnen de commerciële kant van de nieuwe onderneming en Nijkamp blijft als adviseur verbonden aan het bedrijf.

Archief
Terug naar vorige pagina