03-04-2011

Pasveer helpt Ajax een handje

Oleguer kon niet meer missen nadat Pasveer onder de bal doorliep.

Screenshot NOS

AMSTERDAM – Ondanks een gehavend Ajax wist Heracles Almelo geen punt mee te slepen uit de ‘Griekse derby’ in de Amsterdam Arena. Qua balbezit deden de Amsterdammers en Almeloërs weinig voor elkaar onder. In het eerste halfuur en in het begin na rust hadden de Heraclieden zelfs het beste van het spel, speelde het zonder schroom en deelde het diverse speldenprikjes uit, maar doelman Kenneth Vermeer hield stand.
In de 58e minuut zorgde Heracles-doelman Remko Pasveer voor een ommekeer door onder een indraaiende voorzet door te lopen waardoor Oleguer ongehinderd kon inkoppen en de niet overtuigende Amsterdamse ploeg op voorsprong zette tot genoegen van trainer Frank de Boer. Ajax combineerde daarna beter terwijl Heracles door vier gele kaarten geplaagd niet op het scherpst van de snede meer speelde. Overtoom kreeg in de eerste helft al geel toen hij Daley Blind uit de wedstrijd schopte en de naar Roda JC vertrekkende Fledderus en het Belgische verdedigingsduo Antoine van der Linden en Birger Maertens kregen na rust een gele prent van hun landgenoot scheidsrechter Serge Gumienny.
De doelpunten van Siem de Jong en de jonge invaller Araz Özbiliz in de laatste 25 minuten gaven voor Ajax de 3-0 eindstand op papier een draaglijk aanzien maar verbloemden niet dat de ‘godenzonen’ bij lange na niet het niveau van een kampioenskandidaat haalde.