19-03-2011

Heracles zegeviert en klimt naar linker rijtje

ALMELO - Heracles Almelo heeft goede zaken gedaan in de Eredivisie. In het eigen Polman Stadion werd SC Heerenveen verslagen met 4-2. Hierdoor steeg Heracles Almelo een plaatsje op de ranglijst ten koste van SC Heerenveen en staat het daarmee in het 'linker rijtje'.

Vanaf het begin was er grote druk op het Heerenveense doel. Everton Ramos da Silva tot 2 keer toe doeltreffend, al werd zijn eerste doelpunt afgekeurd. Na 20 minuten stond de stand van 1-0 uiteindelijk op het scorebord. Everton schoof de bal op aangeven van Kwame Quansah door de benen van Michal Svec en onhoudbaar voor doelman Kevin Stuhr-Ellegaard. Rechtsback Tim Breukers deed volop mee in de aanval; met 2 doelpogingen was hij dichtbij een doelpunt.

De gelijkmaker van Heerenveen kwam uit de lucht vallen. Remko Pasveer kon uit een snelle tegenaanval de binnentikker van Mika Väyrynen niet pareren. Hierna was Luciano Narsingh dichtbij de 1-2; hij omspeelde Pasveer maar schoof - tot grote opluchting van de Heraclieden - de bal voorlangs. Nog voor rust kwam Heracles op de 2-1; met een schijnbeweging schakelde Samuel Armenteros de doelman van Heerenveen uit en kon de bal eroverheen stiften.

Binnen het uur stond Heracles op 4-1. Antoine van der Linden kopte de 3-1 binnen uit een verlengde hoekschop. Darl Douglas kreeg zijn schoen tegen een opspringende bal die doel trof. Heerenveen kwam nog terug tot 4-2, Philip Haglund schoof de bal in de hoek. In de laatste 10 minuten faalde Samuel Armenteros om 5-2 te maken. Zijn lob kwam op het dak van het doel terecht.

Heracles Almelo is bezig aan een goede serie; de laatste 4 wedstrijden werden gewonnen, waarbij het 18 keer scoorde en 5 tegendoelpunten moest incasseren.

< Fotoreportage: Alexander Kamp