Sportberichten


Plaatsing  
 
26-02-2011  

Heracles dendert over Vitesse (6-1)


Foto's: Nick Zweers
 

ALMELO – Dat de Heraclieden een een aardig potje voetbal op de mat kunnen leggen is genoegzaam bekend. In uitwedstrijden is het geluk meestal niet aan de zijde van de Almeloërs hoewel vaak wel het betere van het spel wordt getoond. Het gelijkspel in Utrecht was vorige week een opsteker en vol vertrouwen werd concurrent Vitesse verwacht in het overvolle Polmanstadion.
Het elftal van Ferrer deed het aardig na de winterstop, heeft goede voetballers maar het is nog lang geen hecht team en dat bleek zaterdagavond tegen de elf van trainer Peter Bosz die na deze overwinning met 6-1 zelfs voorzichtig naar het linker rijtje kan lonken.

Vanaf de start in een kolkend Polmanstadion zocht Heracles het vijandige doel van de miljoenenploeg uit Arnhem. Everton kreeg een kansje, Room tikte een inzet van Overtoom over de lat en Douglas miste zelfs met alleen doelman Room nog voor zich. Vitesse stelde er wat individuele acties tegenover maar was op een kans van Riveros na nog niet echt gevaarlijk geweest toen een misverstand tussen Room en Raijkovic de bal voor de voeten van linksback Looms deed belanden die verwoestend uithaalde en geholpen werd door de uit positie staande Room.
De Almeloërs gingen onverdroten voort, waren beter in het omschakelen en dat leidde direct na rust tot een fraai doelpunt van Everton die de door Armenteros subtiel doorgekopte uittrap van Pasveer over doelman Room lobte. Even later mocht Fledderus ongehinderd aanleggen en dat betekende 3-0.
Vitesse was totaal van slag en de bank van Vitesse zat er levenloos bij. Twee penalty’s na overtredingen binnen de zestien tegen Everton en Armenteros gaven Overtoom gelegenheid zijn scoretotaal wat op te vijzelen en Kashia werkte een inzet van Heracles nog achter zijn eigen doelman voordat hij zelf bij een zeldzame uitbraak van Vitesse de eretreffer voor de Arnhemmers op het scorebord kon zetten 6-1.

< sfeerbeeld – fotoreportage Nick Zweers
(Klik hier voor alle foto's)

Commentaren
Trainer Peter Bosz: We lopen al langer aardig te ballen
Vitesse-doelman Room: Verdediging stond vaak niet goed
Remko Pasveer en Mark Looms op Radio Oost.

Heracles Almelo - Vitesse 6-1 (1-0)
1-0 Room e.d.(38)
2-0 Everton (48)
3-0 Fledderus (59)
4-0 Overtoom (69,pen)
5-0 Overtoom (75,pen)
6-0 Kashia e.d. (82)
6-1 Kashia (90)

Arbiter:Haverkort
Geel: Sneijders, Kashia (beiden Vitesse)
Opstellingen:
Heracles Almelo:Pasveer,Te Wierik, Maertens,vd Linden,Looms,Quansah (82/Rienstra),Overtoom(77/Veijnovic),Fledderus,Douglas(77/Cairo),Armenteros, Everton
Vitesse:Room,vd Struijk,Kashia, Rajkovic,Yasuda,Riverola,Lopez, Propper,Babangida(64/Stevanovic),Pedersen(46/Sneijders)Van Ginkel

Fotoreportage (21 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina