Sportberichten


Plaatsing  
 
30-01-2011  

HandbalAcademie strijdt in IISPA om Europacup

 

Na twee ruime overwinningen op het Belgische HC Rhino in november, vervolgt het HandbalAcademie team nu haar weg in Europa. Over de Portugese tegenstander Colegio de Gaia is niet heel veel bekend “Wat we weten is dat zij te vergelijken zijn met de HandbalAcademie in Nederland”, zegt coach Monique Tijsterman. “De speelsters krijgen daar een zelfde soort opleiding als de speelsters hier op onze HandbalAcademie. Het verschil is wel dat de speelsters langer bij Colegio de Gaia blijven spelen en dus ook wat ouder zijn dan onze speelsters. Verder weten we niet heel veel, maar we hebben het in de loting niet slecht getroffen met deze tegenstander. Er zitten zwaardere tegenstanders in deze ronde!”

De kansen van de HandbalAcademie om een ronde verder te komen, zijn dus moeilijk in te voorspellen. Tijsterman: “Dat kunnen we zaterdag pas echt goed inschatten. We weten wel dat het nationale team van Portugal bestaat uit hele bewegelijke, kleine speelsters met een offensieve dekking, dus daar houden we rekening mee. Maar we leggen de focus niet op de tegenstander, we gaan uit van ons eigen spel. We hebben een mooie en ook grote groep die kan spelen en ons doel is natuurlijk wel om een ronde verder te komen.”

Het behalen van een volgende ronde zou niet alleen een mooie prestatie zijn voor de talenten van de HandbalAcademie, maar ook voor het team dat deze zomer het EK<19 gaat spelen in Nederland. Veel speelsters van de HandbalAcademie komen ook op het EK in actie. “Deze internationale ervaring nemen de speelsters uiteindelijk zeker mee naar het EK en dat is heel belangrijk”, zegt Tijsterman, die naast coach van de HandbalAcademie, ook bondscoach is van de nationale selectie <19.

Dat er een link is tussen deze nationale selectie en de HandbalAcademie, wordt ook in de rust van de wedstrijd in Almelo duidelijk. Dan volgt een belangrijke bekendmaking op weg naar dat EK <19 in augustus.

Archief
Terug naar vorige pagina