Sportberichten


Plaatsing  
 
04-01-2011  

Jan Smit: “2010 een jaar van topprestaties”


Voorzitter Jan Smit tijdens zijn toespraak.

Fotoreportage: Freek Buitenweg
 

ALMELO - Op de avond voor het vertrek van de selectie naar het trainingskamp in het Turkse Belek kwamen zo’n 200 gasten naar de nieuwjaarsreceptie van Heracles Almelo in het Polmanstadion.
Voorzitter Jan Smit benadrukte in zijn toespraak de prestaties van het vorige seizoen waarbij de hoofdmacht van de Almelose club als 6e eindigde in de eredivisie en de beloften promoveerden naar het hoogste niveau. De begroting is gegroeid naar 9.3 miljoen euro maar er werd wel een half miljoen euro verlies geleden in de exploitatie. De verkoop van spits Bas Dost aan Heerenveen leverde echter genoeg op om het verlies te compenseren evenals de lagere opbrengsten uit TV-rechten. Een meevallertje is het wegvallen van de makelaarslicenties waardoor de kosten van spelersbemiddeling lager gaan uitvallen.
Jan Smit benadrukte dat er in de winterstop niet actief gezocht wordt naar versterking en dat de huidige selectie in tact blijft.
Smit refereerde tevens aan het naderende 110-jarig bestaan van de club en stelde dat als dat gehaald moet worden, de bouw van een nieuw stadion noodzakelijk is om de begroting verder te kunnen opkrikken om een stabiele middenmotor te kunnen worden. Volgens Smit heeft Heracles de stad weer op de kaart gezet. Smit: “De club is er klaar voor, nu is de politiek aan zet. Jammer dat het allemaal zo lang moet duren.”
Smit dankte eveneens zijn medebestuurders, de technische staf, medewerkers, spelers, sponsoren en supporters voor hun inzet en steun in het voorbije jaar en wenste allen een gezond en succesvol 2011 toe.

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina