Sportberichten


Plaatsing  
 
02-01-2011  

Uitslag Overijsselse Sportverkiezingen 2010

 

De ‘Hennie Kuiper Talenten Trofee’ werd uitgereikt aan Merle van Benthem. De 17-jarige is tweevoudig wereldkampioen fietscross en werd dit jaar in Zuid-Afrika wereldkampioene BMX Supercross bij de juniorvrouwen.
De ‘Jaap Stam Award’ voor sportieve promotie van Overijssel gaat naar schaatser Erben Wennemars, die begin 2010 een punt zette achter zijn professionele carrière. De geweldenaar uit Dalfsen won nationale, Europese en wereldtitels op diverse sprintafstanden en twee keer Olympisch brons. Hij onderscheidde zich ook door voor de camera's zijn oostelijke nuchterheid en emoties te tonen.

De afgelopen weken konden publiek en vakpers een stem uitbrengen op de door een samenwerking van RTV Oost, De Stentor en Twentsche Courant Tubantia genomineerde sporters. Bij de ‘Hennie Kuiper Talenten Trofee’ en de ‘Jaap Stam Award’ gold uitsluitend het oordeel van sporters, oud-sporters en de pers.

Hinkelien Schreuder
Als sportvrouw van 2009 trok Hinkelien Schreuder (26) in 2010 de succesvolle lijn door. Met maar liefst tien gouden medailles bij zeven wereldbekerwedstrijden kroonde ze zich tot de absolute gouddelfster. Op het EK in Eindhoven kwam de allroundster tot drie individuele zilveren plakken. Met de Nederlandse ploeg behaalde de wereldrecordhoudster op de 100 meter wisselslag ook nog twee gouden medailles. Op de 4x50 en de 4x100 meter vrij was Oranje oppermachtig. Ook nationaal reeg Schreuder de titels aaneen, ze is met ruim zestig nationale titels recordkampioen van Nederland.
Mark Tuitert
Op 20 februari 2010 verbaasde Mark Tuitert (30) de mondiale sportwereld met Olympisch goud op de 1500 meter. Op de koningsafstand wist hij de vorst van het schaatsen, Shani Davis, te verslaan. Tuitert versloeg in de Olympic Oval de Amerikaan op zijn afstand. Op de Spelen haalde Tuitert naast goud ook nog brons met de Nederlandse achtervolgingsploeg. Op het NK Sprint won de schaatser uit Holten zilver.
FC Twente
In 2010 schreef FC Twente voetbalhistorie. De club uit Enschede werd voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen van Nederland. FC Twente haalde in de Europa League de achtste finale en wist in de Champions League derde te worden in de poule door onder meer een gelijkspel tegen Inter Milaan en een zege op Werder Bremen.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina