20-12-2010

AKC/Ermasport ook onderuit tegen VADA

Archieffoto: Nick Zweers

WAGENINGEN - Onder winterse omstandigheden is AKC/Ermasport dan toch op pad gegaan richting Wageningen om aan te treden tegen VADA. Nadat eerder op de dag besloten werd dat het tweede niet zou afreizen naar Wormer voor hun wedstrijd tegen Groen Geel 2, kon coach Hans Stokkentré beschikken over een vrijwel complete selectie. Hij koos voor hetzelfde basis achttal als in de thuiswedstrijd tegen LDODK, dus zonder de nog geblesseerde Samantha Jonkman en Manon Kroeskop. Zij zijn op de terugweg van hun blessures. De wedstrijd begon scherp, en het eerste schot uit handen van Roman Seifert was raak, 0-1. Gedurende de eerste 20 minuten van de wedstrijd ging het gelijk op. AKC speelde verdienstelijk. De speerpunten van VADA werden goed aan banden gelegd en zelf werden er mooie aanvallen gespeeld, waarbij er door verschillende spelers kon worden afgerond. Dit werd volgehouden tot een stand van 8-7. AKC mist op dat moment een stip, en dat geeft VADA het signaal om een tandje bij te zetten en gas te geven. De thuisploeg loopt in de laatste paar minuten voor rust via 14-8 uit naar een 16-10 ruststand. In de tweede helft volgt hetzelfde beeld als de laatste paar minuten van de eerste helft. AKC is niet meer bij machte om de angel uit het spel van de Vadanezen te halen. Deze gaan in een flow van 19-13 naar 24-13. Op dat moment lukt bij onze tegenstander dan ook alles. Voor coach Stokkentre tijd om een aantal wisselspelers nog tijd te geven om minuten in ons eerste te maken. Zo volgt ook het debuut van juniore Ingeborg Lucassen. VADA gaat door waar het de hele tweede helft mee bezig is, en dat is scoren. Scheidsrechter Vochteloo fluit de wedstrijd af bij een eindstand van 32-16. Aan AKC/Ermasport de taak om, na de feestdagen, de draad weer op te pakken en de eerste punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen SCO op zondag 9 januari 2011. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt het tweede team van AKC/Ermasport onder coaching van Tom Snellink tegen SCO 3. (bron:Martin Kroeskop)