28-11-2010

Heracles overtroeft Utrecht in benutten kansen

ALMELO – Het verschil van een thuis- of uitwedstrijd bij Heracles Almelo is dit seizoen veel groter dan het vorige. Zo begonnen de Almeloërs overtuigend tegen een tegen zichzelf vechtend FC Utrecht dat onder zijn kunnen speelde en goede kansen niet wist te benutten. Vooral topscorer van Wolfswinkel had zijn dag niet met een maai over de bal voor een leeg doel en een hoog over het doel geschoten penalty nadat Quansah hands maakte. Arbiter Janssen bespaarde Quansah een tweede gele kaart.
Aan de andere kant kregen de Heraclieden al snel drie goede kansen die door Armeteros, Douglas en de voor Rendla gestartte Everton werden gemist.
Met hulp van Utrecht-verdediger Schut kwamen de Almeloërs in de tweede helft op voorsprong toen deze terugkopte op de al uitgelopen doelman Vorm en in het lege doel kopte (1-0). Het was het derde eigen doelpunt van Schut in dit seizoen. Twintig minuten voor tijd zette Cornelissen bij een niet te missen kans de Utrechters langszij (1-1). De wedstrijd leek in een ‘draw’ te eindigen, maar Cornelisse speelde eveneens de hoofdrol bij de winnende treffer van Heracles door even later binnen het eigen strafschopgebied een speler onderuit te trekken. Janssen wees gedecideerd naar de stip en de in vorm zijnde Overtoom liet dit buitenkansje niet onbenut (2-1). Het beter spelende Heracles passeerde door de verdiende overwinning Vitesse weer op de ranglijst omdat de Arnhemmers gelijk speelden in Doetinchem.

Fotoreportage: Nick Zweers (meer foto’s klik hier)