28-11-2010

AKC Ermasport verliest nu van OVVO De Kroon

ALMELO - AKC Ermasport heeft haar thuiswedstrijd tegen OVVO De Kroon niet winnend kunnen afsluiten. De Almeloërs verloren met 21-25. AKC begon de wedstrijd tegen OVVO goed en geïnspireerd. OVVO, dat vorig seizoen nog in de korfballeague speelde en, ondanks de 10 punten die het daar behaalde, toch degradeerde, is een van de kampioenskandidaten. Desondanks nam AKC de leiding en bleef het, voor een groot deel op gelijke voet met OVVO. Aan het einde van de eerste helft werd, onnodig, een voorsprong van 3 punten weggegeven en daardoor begon de rust met een 12-13 achterstand. Roman Seifert was deze helft, met 6 scores, de meest productieve AKC’er.
Ook de tweede helft begonnen de Almelose club weer goed en de achterstand werd omgezet in een kleine voorsprong. Het grootste deel van de tweede helft bleef het spannend en ging het gelijk op tot de stand 15-15. Toen nam OVVO het initiatief en werd er een gat geslagen van 3 punten. Deze slag kwamen de Almeloers niet meer te boven. Toen, vlak voor tijd, nog de 21-23 werd gehaald was er weer even een sprankje hoop maar OVVO scoorde al snel weer tegen en bepaalde de eindstand daarmee op 21-24.