27-10-2010

Heracles op dreef tegen NAC

ALMELO – De midweek competitiewedstrijd van Heracles Almelo tegen NAC Breda was een kopie van de wedstrijd in de vorige competitie in april jl. De Almeloërs oefenden vanaf de start veel druk uit in een hoog tempo en Armenteros kopte binnen twee minuten een voorzet van Douglas keurig in (1-0). Enkele minuten later scoorde Fledderus door na een korte corner met Douglas de rebound bij de eerste paal achter ten Rouwelaar in het net te jagen (2-0).
De Heraclieden combineerden in hoog tempo waardoor Quansah een kans kreeg maar net over schoot. Even later beging Horvath een overtreding op Armenteros en legde arbiter Blom de bal op de stip die door Overtoom onberispelijk werd ingeschoten en de 3-0 binnen een half uur op het scorebord stond. De zwart-witten bleven heer en meester tot de rust maar de kansen werden niet verzilverd.
Na rust nam Heracles Almelo wat gas terug en kreeg NAC de kans om meer aan te vallen. Het kreeg daardoor kansen maar Leonardo, Boussabon, Luijckx en Amoah hadden het vizier niet op scherp. Invaller Plet, die Armenteros verving in de 72e minuut, daarentegen wel en zette beheerst de 4-0 op het scorebord. NAC liet het hoofd hangen en de score van Luijckx vijf minuten voor het einde uit een vrije trap bracht daar geen verandering meer in (4-1).
Een goede generale voor de thuiswedstrijd van zaterdag a.s. tegen Ajax.

< fotoreportage: Nick Zweers (meer foto's)