29-08-2010

Slapend Heracles laat de punten in Kerkrade

KERKRADE – Heracles Almelo kent een matige seizoenstart. In Kerkrade stonden de Heraclieden te slapen en keken al binnen twintig minuten tegen een hopeloze 3-0 achterstand aan. Verdedigend leek het nergens op en trainer Bosz was onaangenaam verrast zoals hij later voor de NOS-camera vertelde. Morten Skoubo (2x) en Laurent Delorge tekenden voor de doelpunten na aangeven van Mads Junker en het hadden er vier kunnen zijn als scheidsrechter Björn Kuipers een zeker lijkend doelpunt van Delorge niet had afgekeurd.

Langzaam herpakte Heracles zich en een donderpreek van Peter Bosz zal daar in de rust ook ongetwijfeld aan mee gewerkt hebben. Het was de uitblinkende Marko Vejinovic die na rust uit een vrije trap via de muur de bal in de touwen joeg en de Almeloërs dichterbij bracht. Even later vond ook Willy Overtoom het doel met een afstandsschot dat van richting werd veranderd en de Roda-doelman op het verkeerde been zette. Heracles was zelfs enkele keren dichtbij de gelijkmaker. Vejinovic trof de lat en schoot enkele centimeters langs de paal maar Junker stelde de overwinning voor Roda JC zeker door tien minuten voor tijd 4-2 op het scorebord aan te laten tekenen. Aan dat doelpunt zat een klein geurtje want Junker liep mee vanuit een buitenspelpositie voordat hij de bal voor het intikken kreeg.