07-08-2010

Heracles start met 3-0 overwinning op Willem II

De weglopende Veijnovic opent in de derde minuut de score uit een rebound. foto: Nick Zweers

ALMELO – Heracles Almelo zette met 3-0 Willem II aan de kant in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2010-2011. Marko Veijnovic zette de Almeloërs al vroeg in het duel op voorsprong en debutant Glyor Plet stelde in de slotfase de overwinning met twee doelpunten veilig.

In de beginfase begonnen de Heraclieden overtuigend en zette de Tilburgers meteen onder druk. Uitgerekend de naar Willem II vertrokken ex- Heracles-aanvaller Hakola maakte in de derde minuut een slippertje door zich te laten aftroeven door de opkomende Overtoom die vervolgens de Tilburgse doelman met een hard schot testte. De rebound werd daarop door Veijnovic vakkundig in het net gedeponeerd.
Heracles bleef het betere spel houden in de eerste helft en vooral Veijnovic had een aantal fraaie acties in huis maar de Heraclieden wisten de kansen niet te benutten, zodat het 1-0 bleef tot de pauze.

Na rust wist Willem II beter uit zijn schulp te kruipen en kreeg het behoorlijk wat kansen tegenover de onzekere Remko Pasveer. Vossebelt kreeg de beste kans maar al te gehaast schoot hij over het Almelose doel.
Heracles herpakte zich in de slotfase en Houtkoop plaatste een voorzet nauwkeurig op het hoofd van de lange Plet die met een fraaie kopstoot het net trof en de Heraclieden in veilige haven loodste. Willem II liet het kopje hangen waardoor Heracles de voorsprong nog verder kon uitbouwen met een doeltreffend schot van nieuwkomer Plet.