17-07-2010

Heracles Almelo gemakkelijk langs Hibernian

TUBBERGEN - Heracles Almelo boekte vrijdag in Tubbergen een gemakkelijke zege op het Schotse Hibernian. Het initiatief lag al direct bij de Almeloërs en al na vijf minuten zette Everton de Heraclieden uit een rebound alert op voorsprong. Heracles bleef de controle uitoefenen en vlak voor de thee vergrootte het de voorsprong doordat Quansah uit een hoekschop vrij kon inkoppen.
Na de theepauze probeerde Hibernian de bakens wel te verzetten maar verdedigend stond het bij de Heraclieden als een huis. In de 68e minuut raakte de bal uit een corner van Overtoom in de kluts. Quansah was opnieuw alert en kon de bal tegen de touwen werken, waardoor de 3-0 op het scorebord kon worden aangetekend.
Heracles nam daarna wat gas terug waardoor Hibernian in de slotfase nog voor enige spannende momenten zorgde. Stokes schoot rakelings langs het doel van de Heraclieden en even later laveerde Stokes handig door de defensie van Heracles maar doelman Pasveer hield de hoek klein en dreef Stokes naar de achterlijn waardoor de kans teloor ging.

Heracles Almelo - Hibernian 3-0 (2-0)
5.Everton Ramos da Silva 1-0, 45.Kwame Quansah 2-0, 68.Kwame Quansah 3-0.
Opstelling: Remko Pasveer, Tim Breukers (74.Mike te Wierik), Birger Maertens, Antoine van der Linden, Mark Looms (81.Gaby Jallo), Kwame Quansah (81.Ben Rienstra), Marko Vejinovic, Willie Overtoom, Darl Douglas, Glynor Plet (46.Xander Houtkoop) en Everton Ramos da Silva.