Sportberichten


Plaatsing  
 
15-07-2010  

Bestuur sv Rietvogels heft club op

 

ALMELO – Aan het rijke verleden van sv Rietvogels komt een eind. De bijna 83-jarige vereniging heft zichzelf op, dat werd de leden maandagavond verteld in een bijzondere ledenvergadering en donderdagavond via een gezamenlijk ‘statement’ met de vv DVO’71 wereldkundig gemaakt.
Voorzitter Rene Konter heeft de leden van Rietvogels opgeroepen om allen lid te worden van DVO’71 zodat de resterende teams van Rietvogels in dezelfde samenstelling verder kunnen bij DVO’71, dat de overstap wil maken naar het sportpark De Riet. Voorzitter Rene Konter en andere kaderleden treden toe tot het bestuur van DVO’71.
De gemeente Almelo drong al jaren aan op een fusie of samenwerking omdat Het Maatveld op termijn als sportaccommodatie wordt opgeheven vanwege een bezuinigingstaak. Hoe de overgang van de eigendommen van Rietvogels zoals clubgebouw, kleedkamers en tribune zal worden geregeld is nu gesprek van onderwerp met de gemeente. Ook de eigendommen van DVO’71 op Het Maatveld worden daarbij betrokken.
Voorzitter Konter, die begin december 2009 werd benoemd om de club weer omhoog te stuwen, kondigde begin januari nog een 3-jarenplan aan om de club weer gezond te maken. Rietvogels nam echter eind februari haar eerste elftal uit de competitie en veel leden liepen het laatste halfjaar al weg bij de club. De club had nu nog zo'n 265 leden en DVO'71 heeft 160 leden. 
Beide besturen hopen dat de KNVB toestemming geeft dat de Rietvogels-elftallen nog onder dezelfde naam en clubkleuren aan de bijna startende competitie kunnen deelnemen op zowel de zondag als zaterdag. 

Hoor het verslag van Radio Almelo
Lees TC Tubantia en de reacties
Ledenbrief en 'statement' website sv Rietvogels
Lees het Almelo's Weekblad

Archief
Terug naar vorige pagina