14-07-2010

Heracles wint van Istanbulspor in Rijssen

RIJSSEN - Heracles Almelo toog voor een oefenwedstrijd tegen Istanbulspor naar Rijssen waar het nagenoeg de eerste helft aantrad met de jonge talenten omdat trainer Peter Bosz de beloften wel eens wat langer aan het werk wilde zien. Desondanks wisten de Almeloërs te winnen met 3-2 door doelpunten van Peter Reekers, Marko Vejinovic en nieuweling Glynor Plet.
In de 23e minuut tikte Peter Reekers een hoekschop van Anmar Almubaraki binnen en zette daarmee Istanbulspor op achterstand. Een kleine tien minuten later vergrootte de net voor Mark-Jan Fledderus in het veld gekomen Marko Vejinovic de voorsprong naar 2-0 na een fout in de defensie van de Turkse tegenstander.
Doelman Dennis Telgenkamp hield zijn doel schoon door o.a. een goede redding op een schot van Iskender Alin.
Vijf minuten na rust liet Glynor Plet zien een echte spits te zijn door goed van zijn tegenstander weg te draaien en van twintig meter de bal in de kruising te jagen waarmee de stand 3-0 werd.
Istanbulspor kon dat niet op zich laten zitten en werd feller waardoor Reekers een kwartier voor tijd na een onschuldige botsing met een scheurtje in zijn wenkbrauw het veld moest verlaten. Trainer Bosz had zijn wissels al verbruikt woordoor de Almeloërs met tien man verder moesten. Dat leidde nog bijna tot een gelijkspel maar het bleef door doelpunten van Mahmut Tekdemir en Ibrahim Yilmaz 3-2 zij het dat geluk een beetje meespeelde toen Ibrahim Akdag kort voor het tweede doelpunt van Istanbulspor op de kruising knalde.

Heracles Almelo - Istanbul BB Spor 3-2 (2-0)
23.Peter Reekers 1-0, 32.Marko Vejinovic 2-0, 50.Glynor Plet 3-0, 81.Mahmut Tekdemir 3-1, 89.Ibrahim Yilmaz 3-2.
Gele kaarten: Resit Schuurman en Abdulkadir Kayali.
Opstelling: Dennis Telgenkamp (46.Nick Hengelman), Resit Schuurman, Peter Reekers, Olivier ter Horst, Gaby Jallo, Ben Rienstra, Mark-Jan Fledderus (30.Marko Vejinovic/64.Willie Overtoom), Erwin Nieuwboer (46.Mike te Wierik), Anmar Almubaraki (46.Everton Ramos da Silva), Glynor Plet en Xander Houtkoop (64.Darl Douglas).