Sportberichten


Plaatsing  
 
02-06-2010  

Johan Derksen gast op businessmeeting Heracles

 

ALMELO- Johan Derksen (Voetbal International) was gisteravond gastspreker tijdens de bijeenkomst van de Heracles businessclub in het Polman Stadion. De voetbalgoeroe is een veelgevraagde spreker, vooral omdat Derksen altijd en overal een mening over heeft of dat de betrokkenden nu aanstaat of niet. Gisteren toonde hij zich mild tijdens de door Jan Medendorp geleide avond. 'Heracles Almelo verdient een groot compliment', aldus Derksen.
Na de lezing van Derksen nodigde presentator Jan Medendorp ook voorzitter Smit en algemeen-directeur Nico-Jan Hoogma van Heracles Almelo uit achter de tafel. Het werd een interessant forum. Een van de uitspraken van Derksen; 'Hoogma heeft bijgedragen aan het goede beleid van de club. Hij heeft met beperkte middelen een goede selectie samengesteld, dan ben je een goede technisch directeur.'

Over mogelijke versterking van de selectie werden geen uitspraken gedaan. Wel maakte penningmeester Hans Bredewoud bekend dat de club er financieel gezond bij staat en de begroting voor het volgende seizoen wordt opgekrikt naar ietsje meer dan 9 miljoen euro. Extra inkomsten worden verkregen uit TV-gelden door de behaalde zesde plaats in de ranglijst. Verder leverde de Play Off tegen Roda JC nog iets op en krijgt de club de nodige pecunia uit Heerenveen door de verkoop van spits Drost. Bredewoud noemde een begroting van 9 miljoen het absolute maximum in het huidige stadion.
Toch betaald Heracles Almelo meer aan salarissen uit dan de commissie Vermeend heeft geadviseerd in haar rapport. Bij Heracles bedragen de salariskosten 82 procent van de begroting terwijl Vermeend uitgaat dat dit maximaal 60 procent zou moeten bedragen.

Voorzitter Smit bevestigde de consternatie die is ontstaan tijdens het verblijf van de club op Mallorca vorige maand. Trainer Gertjan Verbeek kwam toen twee dagen later zonder dat de spelersgroep daarover was ingelicht. 'Verbeek had nog enkele zaken te regelen i.v.m zijn overgang naar AZ', vertelde voorzitter Jan Smit gisteravond in het Polman Stadion. Op Mallorca is in de spelersgroep daarover iritatie ontstaan. Smit: ,,Want met Verbeek was het altijd samen uit samen thuis.’ Toen is door de spelers besloten om de eerstvolgende training (red. vorige week dinsdag in Almelo) te weigeren, zo zei Smit tegenover 250 sponsors.

Fotoreportage (15 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina