Sportberichten


Plaatsing  
 
01-06-2010  

‘Dutch Youngster Festival prima graadmeter´


Sven Harmsen (foto: HippischTwente.nl)
 

WIERDEN – Bondscoach Sven Harmsen beschouwt het Dutch Youngster Festival (DYF) in Wierden als een prima graadmeter voor de vorm, waarin de ruiters bij de pony’s, junioren en young riders steken. Het evenement heeft plaats in de aanloop naar de strijd om de Europees kampioenschappen, die in juli op de agenda staan. Van woensdag 2 tot en met zaterdag 5 juni komen op de fraaie terreinen van De Vossenbos ruim driehonderd combinaties uit veertien landen in actie. De voltallige Europese jeugdtop is daarbij vertegenwoordigd.
Sven Harmsen: “Wierden is altijd een mooie landenwedstrijd met een superbodem en een heel goed voorterrein. Het is een prachtige accommodatie en ik ben blij dat we in Nederland over zoiets beschikken. Voor ons is dit een goede gelegenheid om te kijken waar we staan richting de EK’s.”
De keuzeheer uit Lonneker moet zijn teams voor de drie landenwedstrijden in Wierden nog samenstellen, maar verklapt al wel dat diverse debutanten zullen optreden op de parcoursen van Marinus Vos. “In Moorsele ging het enkele weken geleden buitengewoon goed met een eerste plaats voor de junioren en een tweede voor de young riders. Ik wil nu graag nog een paar andere mensen aan het werk zien voor we naar de EK’s gaan. In Wierden wacht ik de eerste dag af om daarna te beslissen wie er in de equipe rijden.”
In Wierden staan de twee manches tellende landenwedstrijden om de Nations Cup op donderdag (pony’s en junioren) en vrijdag (young riders) op het programma. De individuele strijd om de Grote Prijs is in alle categorieën op de afsluitende zaterdag 5 juni. Het Europees kampioenschap voor de junioren en young riders volgt half juli in het Franse Jardy. Twee weken later is de titelstrijd bij de pony’s.

Archief
Terug naar vorige pagina