Sportberichten


Plaatsing  
 
19-04-2010  

Heracles fors onderuit in de Arena

 

AMSTERDAM – Heracles Almelo heeft FC Twente niet vroegtijdig aan de titel kunnen helpen. In de Amsterdam Arena gingen de Almeloërs flink onderuit hoewel het aanvankelijk nog wel het betere van het spel had. Douglas kreeg zelfs na een kwartiertje een dot van en kans maar raakte de buitenkant van de paal. Vijf minuutjes later kopte Siem de Jong fraai in en zette daarmee de Ajaxieden op een voorsprong waarna Ajax meer grip op het spel kreeg en nog voor de rust kon uitlopen naar 2-0 toen de Jong opnieuw raak kon koppen.
Na de thee werd Ajax zelfs oppermachtig en wist het via Marko Pantelic zelfs uit te lopen naar 4-0 hoewel er dat ook meer hadden kunnen zijn.
Trainer Verbeek erkende na afloop dat dit Ajax toch een maatje te groot was. Volgens Verbeek beschikt de ploeg niet alleen over kwaliteit maar versloeg het Heracles ook op gretigheid omdat ze echt wilden winnen. De laatste minuten vond Verbeek zelfs een aanfluiting.
Jol prees zijn mannen. ‘Ze hebben het goed gedaan. Het hadden er wel zeven of acht kunnen zijn, maar Heracles verliest ook niet vaak met 4-0 en dat zegt genoeg over de kracht van Ajax.’
FC Twente, dat zelf met 2-0 won van een behoudend spelend Feijenoord, moet het dus op eigen kracht doen en over veertien dagen uit winnen van NAC.

< Meer foto's van Harrie Broeze op de website van Heracles Almelo

Ajax - Heracles Almelo 4-0 (2-0)
1-0 Siem de Jong (20.)
2-0 Siem de Jong (37.)
3-0 Marko Pantelic (59.)
4-0 Marko Pantelic (64.)

Archief
Terug naar vorige pagina