18-04-2010

SDVB bederft kampioensfeest voor SVZW

Reportage Henk Steen

WIERDEN - SDVB heeft het kampioensfeest in Wierden minstens een week uit kunnen stellen. Door 2-2 gelijk te spelen hebben de Barnevelders zich ontpopt als een angstgegner voor de Wierdenaren. In Wierden was alles in gereedheid gebracht voor een spetterend kampioensfeest. Alleen nog winnen van SDVB was het credo, maar dat is niet zo simpel als het lijkt. Voor de laatste nederlaag van SVZW moeten we helemaal terug naar 19 september 2009. In Barneveld werd verloren van SDVB. . In de 53e minuut kwam SVZW op voorsprong. De Wierdenaren hadden een surplus aan lengte in de ploeg, waardoor hun corners en vrije trappen steeds weer levensgevaarlijk waren. Nu kopte Dennis van Dijk een corner op doel. Doelman Koroglu kon met de grootste moeite redden, maar was kansloos tegen de rebound van Marnix Smit. Heel Wierden ging er eens goed voor zitten. De ban was gebroken en de vedetten zouden nu de tegenstander dan toch wel even oprollen. Het liep heel anders. Binnen vijf minuten stond de stand al weer gelijk. Een fabuleuze dieptepass van Marciano Aalders werd door Koen Faber op waarde geschat en omgezet in een doelpunt. SVZW ging weer verwoed op zoek naar een treffer en lieten daartoe ruimte vallen achterin. De mannen van Dick Schreuder profiteerden hier slim van. Bij een snelle uitbraak werd Robin van Wijnbergen gestopt. Scheidsrechter Goutier zag hier een vrije trap in. Terwijl de Wierdense defensie nog protesteerde gaf Robin de bal snel mee aan Koen Faber. Die werd van achteren geduwd en viel om. Prompt belandde de bal op de stip. Robin van Wijnbergen mocht het vonnis beslechten. Met nog meer energie ging SVZW op zoek naar de gelijkmaker. Die viel 5 minuten voor tijd. Het was een van de weinige keren deze middag dat de verdediging er niet helemaal goed uit zag. Een lange bal werd doorgekopt naar Tom Prumers die vrij gelaten mocht afwerken. Hiermee was voor SVZW het kruit verschoten.