Sportberichten


Plaatsing  
 
16-04-2010  

Raps sponsort twee Inline-skateteams

 

Volledig programma.

Het Raps Inline damesteam 2010 bestaat uit
- Jessica en Sabrina Gaudesaboos,
- Anne-Carina van Abeelen
- Yvonne Spigt
- Foske Tamar van der Wal.


De Belgische zusjes Jessica en Sabrina zijn dit skeelerseizoen voortvarend begonnen. In Portugal schreven ze de Terras do Infante - Algarve 2010 op hun naam. Sabrina als noeste werker voor haar zus behaalde de 7e plaats in het eindklassement, Jessica claimde de 1e plaats op het erepodium.
De Brabantse Anne-Carina van Abeelen heeft met haar schaatsploeg al aan menige marathonwedstrijden meegedaan. En haar eerste uitstapjes naar het skeeleren eindigde al gauw in het behalen van het Nederlands kampioenschap bij de pupillen.
Yvonne Spigt stal in 2009 de harten van de liefhebbers met haar gedurfde aanval tijdens de Alternatieve Elfstedentocht, waar ze na 200 kilometer het zilver pakte. Door Weissensee organisator Stichting Wintersporten (SWS) werd Yvonne genomineerd voor de Willem Poelstra Trofee 2010, de prijs voor het grootste marathontalent van het afgelopen seizoen.
Foske Tamar van der Wal was in 2006 met haar negentien jaar de jongste winnares van het marathonschaatsen. Van der Wal schaatste onder andere voor de KNSB Opleidingsploeg en was professioneel schaatser in de Hofmeier Schaatsploeg. Ook op de wielen is haar zegereeks onmiskenbaar. Foske Tamar kent de klappen van de zweep en zal zeker van zich doen spreken dit seizoen.

Het Raps Inline herenteam 2010 bestaat uit:
- Vincent Riemersma
- Nick Roetman
- Sjaak Schipper
- Simon Schouten
- Thijs Smets.


Het herenteam heeft - met uitzondering van nieuwkomer Simon Schouten - in 2009 in dezelfde samenstelling al acte de presence gegeven en is dus helemaal op elkaar ingespeeld. Met Simon Schouten heeft het team een sterke rijder aangetrokken. In 2009 reed het jonge team voor het eerst in de hoogste divisie, na in 2008 nagenoeg alle podiumplaatsen bij de Beloften rijders te hebben opgeëist.
Tijdens de wedstrijd te Domburg zullen de Raps teams voor het eerst in voltallige formatie aan de start verschijnen. Naast vermelde Raps team rijden ook dit jaar weer diverse teams en solisten op Raps producten als co sponsoring.

Archief
Terug naar vorige pagina