10-04-2010

Prima collectieve prestatie van AKC/ERMASPORT

ALMELO - Zondag trad AKC/ERMASPORT in Friesland aan tegen Mid Fryslan in de wetenschap dat er gewonnen moest worden om aansluiting te houden bij de top en afstand te nemen van de onderste regionen. Coach Stokkentré wilde graag het teleurstellende eerste deel van de competitie achter zich laten, winst tegen de Friezen zou daarbij erg welkom zijn. Dat de wedstrijd serieus werd genomen bleek wel uit de trainingen die afgelopen week werden afgewerkt in Hengelo bij HKC omdat daar, net als bij Mid Fryslan, nog op gras gespeeld wordt. Stokkentré begon de wedstrijd met Samantha Jonkman en Roman Seifert in één vak. Het waren juist beide spelers die de laatste wedstrijden veel scoorden, een verrassende opstelling dus. AKC/ERMASPORT opende de score, maar zag Mid Fryslan al snel voorbij komen en uitlopen tot 5-2. Stokkentré nam op dat moment een time out om zijn ploeg aan de afspraken te herinneren die voor de wedstrijd gemaakt waren. AKC/ERMASPORT nam na de time out het heft in handen en nam via 6-6 een voorsprong met rust van 8-9. Na de rust was er nog maar één spelende ploeg en dat was AKC/ERMASPORT. Via 10-18 werd het uiteindelijk 12-20 en kwam de overwinning in de tweede helft geen moment meer in gevaar. Tijdens deze wedstrijd heeft met name het collectief gewonnen. Bij AKC/ERMASPORT wist iedereen tot scoren te komen. Stokkentré wilde na de wdestrijd nog benadrukken dat iedereen een compliment verdiend over de wijze waarop met de weersomstandigheden is omgegaan. Doordat koploper LDODK ook won staan zij met 18 punten uit negen wedstrijden bovenaan. Mid Fryslan volgt met 11 punten gevolgd door AKC/ERMASPORT met 10 punten