Sportberichten


Plaatsing  
 
07-04-2010  

Dennis Kuipers start in Rally van Turkije

 

In 2008 en 2009 stond Dennis met een Focus Focus RS WRC op verschillende startlijsten in binnen- en buitenland. Hij deed ervaring op in het Nederlands kampioenschap, de Euro Rally Challenge en tijdens een aantal ronden van het wereldkampioenschap. Dit seizoen maakt hij de overstap naar het S-WRC. Hij kruipt achter het stuur van een Ford Fiësta S2000, onder contract van M-Sport. Daarmee is hij de eerste Nederlander ooit die in een WK-team wordt opgenomen. Door in 2010 ervaring op te doen in de top van de rallysport, wil Kuipers zich ontwikkelen met zicht op deelname aan een volledig WK- programma in 2011.

Eerder deze maand bezocht Kuipers het testterrein van M-Sport in Cumbria (GB) om zich de Fiësta eigen te maken. Hij is van plan om voor zijn debuut in Turkije nog een keer te testen en zoveel mogelijk waardevolle tijd achter het stuur door te brengen. Kuipers is de laatste naam op de groeiende lijst van talenten die onder de vleugels van M-Sport in 2010 meestrijden, andere coureurs van M-Sport zijn Xevi Pons, Bernardo Sousa en Andreas Mikkelsen.

Dennis Kuipers:
“Ik was echt onder de indruk van de auto na de test. Van het remmen tot de snelheid en de hanteerbaarheid: alles was goed, erg goed en ik ben opgewonden dat ik de kans krijg deze auto dit jaar tijdens het WK te besturen. Mijn doel is finishen en ervaring opbouwen. Het is allemaal nieuw voor ons, dus we kunnen niet verwachten meteen erg snel te zijn. Na een aantal wedstrijden zullen we zien wat het verschil is tussen ons en andere teams en kunnen we daarvan leren. De concurrentie is sterk, dus het zal lastig worden, maar het is een fantastische uitdaging.”

M-Sport directeur Malcolm Wilson:
“We zijn blij dat we Dennis mogen verwelkomen in de familie van M-Sport. We zijn blij dat hij de Ford Fiësta S2000 voor zijn WK-deelname heeft gekozen. Het is een grote kans voor hem en hij zal in deze competitieve omgeving veel leren. Hij zal tegen een aantal zeer snelle rijders strijden en doet bovendien mee aan grote evenementen als het WK van Finland en de Wales Rally of GB. Wij kijken ernaar uit hem zich dit jaar te zien ontwikkelen.

Bron: M-Sport.
Meer informatie over de Ford Fiësta S2000 en copyrightvrije foto's van hoge resolutie kunt u vinden op
www.fiestas2000.com 

Archief
Terug naar vorige pagina