21-03-2010

Heracles Almelo ruim langs NAC 3-0

ALMELO – NAC stond na vijf minuten speeltijd al op een kansloze missie in het Polmanstadion na doelpunten van Dost en Overtoom en kwam de klap niet meer te boven. Dost opende de score al in de 2e minuut toen een voorzit van links door Everton en de complete defensie van NAC gemist werd en Dost ongehinderd kon aanleggen voor de snelle treffer. Na de hernieuwde aftrap raakte NAC de bal snel kwijt en combineerde Heracles er lustig op los waardoor Overtoom een precisieschot achter doelman ten Rouwelaar kon plaatsen. NAC toonde zich aangeslagen en Heracles combineerde er lustig op los en kreeg herhaaldelijk kansen om de wedstrijd nog voor rust geheel op slot te gooien, maar ging slordig met die kansen om.
Trainer Verbeek had zijn manschappen in de rust kennelijk waarschuwend toegesproken niet in te sussen, want de Heraclieden trokken meteen fel van leer. Op het middenveld toonden de zwart-witten zich heer en meester maar ontbrak vaak de goede eindpass. Nij bijna een uur spelen was het dan toch raak toen de kleine Everton de corner van Overtoom binnen kopte en zijn totaal op 11 zette. Verdedigend kwam de Almelose ploeg nauwelijks in de problemen en kreeg het nog een kans via een vrije trap die Vejinovic op de lat mikte zodat het bij 3-0 bleef en Heracles weer met AZ van de 5e plek wisselde in de competitie.

< fotoreportage: Nick Zweers