14-03-2010

Heracles Almelo stunt bijna in de Kuip

Bruins glijdt de bal tegen de paal

ROTTERDAM – Het was trainer Gertjan Verbeek en zijn team bijna gelukt om te stunten in de Kuip. In een open wedstrijd kregen beide teams kansen. Heracles via Overtoom, Dost en Douglas en Feijenoord via Cissé, Wijnaldum en Bruins die zijn kopbal op de lat zag eindigen buiten het bereik van Pieckenhagen.
Feijenoord kwam kort na rust opzetten en Bruins kreeg bijna een niet te missen kans maar gleed de bal tegen de paal. Verder kreeg het amper opgelegde kansen en ook Heracles werd weer gevaarlijker door vanuit de goed geposteerde verdediging snel naar voren te stoten. Douglas was aardig op dreef en hield de Feijenoord verdediging goed bezig, Dost bond twee man aan zich waardoor Everton vrij kwam te staan en Douglas van rechts de assist op Everton kon geven die vervolgens in de 82e minuut onberispelijk in knalde. Feijenoord probeerde wel langszij te komen maar kreeg geen uitgespeelde kansen. Pas ruim in de 3e minuut van de verlenging kreeg Vlaar bij toeval de bal en nam deze fraai op de slof onbereikbaar voor Pieckenhagen.
Trainer Mario Been mokte achteraf over een niet gegeven strafschop, maar dat kon aan de andere kant ook gezegd worden. Trainer Verbeek had gehoopt op een stunt maar vond de uitslag op zich terecht was. Met de 1-1 blijft Heracles Almelo een puntje voor op FC Utrecht.

Feijenoord-Heracles Almelo 1-1
0-1 Everton (82.)
1-1 Ron Vlaar (90.+3)

Mario Been: We hadden moeten winnen
Everton: Clubtopscorer in de eredivisie