Sportberichten


Plaatsing  
 
27-02-2010  

Marathon Twente Cup in Enschede

 

Die wedstrijden, voor zowel de Dames Divisie als de Top Divisie, zijn een initiatief van de ijsbaan Twente zelf. Enschede is bijzonder enthousiast geraakt door het bezoek van het marathonpeloton, en wilde graag dat de mannen en vrouwen van de lange adem nog eens terugkeren naar de stad.
Dat gebeurt dus op zaterdagavond 6 maart. Op het altijd snelle ijs van ijsbaan Twente bijten de vrouwen dan de spits af. Zij starten om 20.00 uur voor een wedstrijd over 60 ronden. Vervolgens starten de stoerste schaatsers van het land, de mannen uit de Top Divisie, om 21.00 uur. Zij rijden aan race over 100 ronden.
Dat betekent natuurlijk dat de marathonliefhebbers in Enschede en omgeving weer kunnen genieten van spektakel op de schaats. De marathonschaatsers schotelen de toeschouwers de hele winter al geweldige wedstrijden voor, en dat zal deze keer niet anders zijn. Want natuurlijk willen de mannen allemaal die allerlaatste wedstrijd van het seizoen op hun naam schrijven en de eerste Twente Cup bemachtigen.
Bovendien is de wedstrijd een mooie extra uitdaging voor de specialisten op kunstijs. Die zijn na de jaarwisseling amper in de gelegenheid geweest zich te laten zien op hun ondergrond door de vele wedstrijden op natuurijs. Maar na de Driedaagse kunnen zij dan nog een keer op het scherpst van de snede strijden.
Alle grote kanonnen staan uiteraard aan de start. Zoals Sjoerd Huisman, winnaar van de Marathon Cup en op dit moment onbetwist de snelste man uit het peloton. En Bob de Vries, de krachtpatser uit Friesland. Of nationaal kampioen Arjan Stroetinga en de razendsnelle Ingmar Berga. Maar ook de kanjers van het natuurijs zijn er, zoals Jan Maarten Heideman, Douwe de Vries, Pieter-Jan van Eck, Martijn Kromkamp en natuurlijk nationaal kampioen Jorrit Bergsma.
Voor de marathonliefhebbers geldt dus: mis het niet! Kom op zaterdag 6 maart naar de ijsbaan Twente om te zien hoe de marathonschaatsers strijden om de Twente Cup.

Archief
Terug naar vorige pagina