Sportberichten


Plaatsing  
 
19-02-2010  

Heracles laat punten in Limburg

 

KERKRADE - Heracles Almelo liet na een snelle 0-1 voorsprong alsnog de punten achter in Limburg omdat het na de gelijkmaker en een gemiste penalty door Roda alsnog kort voor tijd op achterstand werd gezet. Roda - Heracles Almelo 2-1
Heracles kwam vroeg op voorsprong doordat Everton de corner van Marko Vejinovic bij de eerste paal inkopte. De Almeloërs speelden verzorgder, maar uitgespeelde kansen leverde dat amper op. Pas kort voor rust werd Roda gevaarlijk door een schot van Anouar Hadouir.
Na de pauze kwam Roda feller uit de startblokken en wist Pieckenhagen tot twee keer toe kansen van Yulu Matondo onschadelijk te maken en gingen schoten vlak langs het doel. Na een kwartiertje kwam Roda langszij door een schot van de rand van het strafschopgebied door aanvoerder Davy de Fauw. Even later haalde Breukers binnen de zestien Hadouir onderuit maar deze wist de penalty niet te verzilveren. Beide ploegen kregen daarop nog kansen en Roda de beste maar er viel pas een doelpunt kort voor het slotsignaal van arbiter Vink toen Marcel de Jongh met een harde schuiver Pieckenhagen wist te verschalken.

Trainer Verbeek was niet tevreden over de inzet en het getoonde spel van zijn ploeg.

Commentaren:
Verbeek,
‘Ik weet niet wat de oorzaak is’.
Van Veldhoven,
‘We hebben nog 10 punten nodig’.
Matchwinner Marcel de Jongh,
‘Lekkerste overwinning van het seizoen’.

Roda JC-Heracles Almelo 2-1 (0-1)
0-1 Everton (8.)
1-1 Davy de Fauw (75.)
2-1 Marcel de Jong (88.)

Archief
Terug naar vorige pagina