Sportberichten


Plaatsing  
 
06-02-2010  

Tukkers succesvol tijdens CHIO Abu Dhabi

 

ABU DHABI – De ex- Weerseloër Jos Lansink wist met zijn paard Valentina van ’t Heike beslag te leggen op de Grote Prijs door in de barrage Lars Nieberg (D) met Lord Luis en Ben Maher (GB) met Robin Hood W af te troeven in de snelste tijd. Hij kon daarmee 90.000 euro in zijn zak steken. Gert Jan Bruggink (Weerselo) en Gerco Schröder haalden de barrage niet door elk twee springfouten.
Eerder op de dag behaalde Gert Jan Bruggink met Cash Junior een eervolle 4e plaats in een springrubriek tabel A 1.45 meter, toch nog goed voor 3500 euro.
Vrijdag en zaterdag deed de Nederlandse equipe het uitstekend door in het klassement op de Landenprijs de derde plek op te eisen, goed voor 16.000 euro. Het drietal Gert Jan Bruggink – Primeval Wings (0)(1), Gerco Schröder - Eurocommerce New Orleans (0)(0)en Piet Raaymakers – Van Schijndel’s Rascin (4)(4) konden zich niet veel fouten veroorloven omdat het vierde equipelid Marc Houtzager (Rouveen) met Opium VS niet kon afreizen door zijn val tijdens Jumping Amsterdam. Groot Brittannië (0)(0) en Duitsland (0)(6) werden eerste en tweede.
Bruggink was tevreden: “Ik weet dat Wings nergens bang van is, dus dat we de ring nog niet in waren geweest, was niet erg. Hij heeft het super gedaan. Wings is vorig jaar geopereerd aan zijn stembanden en is weer helemaal terug. Nu gaan we proberen om aankomend seizoen zo door te gaan!”
Schröder was content met de derde plaats. “We hebben met zijn drieën gestreden. Natuurlijk heb ik Marc gemist, met z’n vieren is het altijd mooier en makkelijker. Maar om met drie man achter Engeland en Duistland (met volledige teams) te eindigen is geen schande!.”
Bondscoach Ehrens was zeer tevreden over zijn ruiters: “Mooi gedaan toch met drie man? Met zijn drieën is het toch moeilijker, alles telt want er is geen afschrijfresultaat ven de slechtste van de vier. Ze hebben alle drie top gereden en ik zie het als een goede start alvast voor het buitenseizoen!”
In het Jachtspringen op vrijdagochtend pakte Gerco Schröder met Eurocommerce Milano nog de eerste plek voor Hani Bisharat (JOR) – Trouble Maker en Gert Jan Bruggink met Cash Junior. Het CHIO in Abu Dhabi is met een totale prijzenpot van 500.000 euro het hoogst gedoteerde springconcours ter wereld.

Archief
Terug naar vorige pagina