03-02-2010

FC Twente zegeviert in Twentse voetbalderby

De Twentse derby: FC Twente - Heracles Almelo in de Grolsch Veste.

ENSCHEDE - FC Twente heeft woensdagavond in de eigen Grolsch Veste een terechte overwinning geboekt tegen Heracles Almelo. De Twentse derby eindigde door doelpunten van Bryan Ruiz (43e) en Blaise Nkufo (66e) in het voordeel van FC Twente (2-0).

Met de van schorsing teruggekomen Birger Maertens verweerde Heracles Almelo zich moedig tegen het 2de staande FC Twente. Via Everton Ramos da Silva kregen de Almeloërs de enige echte kans van de eerste helft, hij schoot de bal in de handen van doelman Sander Boschker. Heracles gaf zelf ook vrij weinig kansen weg. Uiteindelijk lukte het de Almeloërs niet om met 0-0 de rust te halen. In de 43ste minuut bracht Bryan Ruiz FC Twente op voorsprong. Hij ontving de bal uit een vrije bal, omspeelde de Almelose verdediging en schoof uiteindelijk de bal langs Pieckenhagen.

In de tweede helft probeerde Heracles van zich af te bijten, maar kwamen bijna niet in de buurt van Sander Boschker. Nadat Blaise Nkufo in de 66ste minuut de 2-0 maakte, was het duel beslist. FC Twente bleef gevaarlijker, maar Martin Pieckenhagen kon de ballen tegenhouden.

Gertjan Verbeek: 'We hebben de goals weggegeven'.