Sportberichten


Plaatsing  
 
07-01-2010  

NK kortebaan Dalfsen live bij TV Oost


Wennemars rijdt bij NK kortebaan zijn laatste race
 

DALFSEN - TV Oost doet maandag 11 januari vanaf 19.40 uur live verslag van het NK kortebaan in Dalfsen, waar schaatser Erben Wennemars de laatste wedstrijd uit zijn carrière rijdt. De 34-jarige Zwollenaar wilde aanvankelijk aan het einde van het seizoen stoppen maar heeft zijn pensioen vervroegd nu hij kwalificatie voor de Olympische Winterspelen in Vancouver is misgelopen. RTV Oost heeft met deze uitzending een primeur want het is voor het eerst dat er live verslag wordt gedaan van een NK kortebaan.
Het wedstrijdcommentaar wordt verzorgd door Nico Wantia. Presentator Bert van Losser doet verslag vanuit Dalfsen en praat met sporters en andere betrokkenen. De uitzending duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Erben Wennemars staat formeel nog reserve voor afvaardiging namens de KNSB. Er wordt niet verwacht dat hij daarvoor nog wordt opgeroepen en ook Wennemars zelf ziet dat niet meer zitten. Wel houdt hij zijn conditie op peil omdat hij marathons gaat schaatsen en ook hoopt hij op een Elfstedentocht.

Archief
Terug naar vorige pagina