Sportberichten


Plaatsing  
 
30-12-2009  

Spaanse winnaar voor Ermasport Volley Classic

 

Trainer Carlos Carreno van Unicaja Almeria toonde zich een gelukkig man: “We wisten dat we als favoriet naar Almelo kwamen, maar het waarmaken is niet altijd makkelijk. Het was een sterk toernooi, waarin wij steeds beter zijn gaan spelen, zonder dat een wedstrijd er bovenuit stak. Na de uitschakeling van Espinho door Amriswil waren wij wel extra op onze hoede voor ze. Zij hebben gisteren hun beste wedstrijd gespeeld, wij vandaag. We hebben degelijk spel laten zien zonder teveel fouten te maken. Ik ben trots dat we hier als winnaars vertrekken. Dank aan de organisatie van Ermasport Volleyball Classic. Het was voortreffelijk".

Voor de Nederlandse ploegen zat er niet meer in dan de vierde en zesde plaats. Dynamo deed het nog het beste door in de strijd om het brons te verliezen van de Portugese kampioen Espinho.

Fotoreportage  Patrick Weegink: finale en plaats 3-4

Dynamo ziet strijdlust niet beloond
De jonge ploeg van Dynamo was een ware publiekslieveling in Almelo. Met de 18-jarige spelverdeler Nimir Abdelaziz en talenten als Jasper Diefenbach en Sjoerd Hoogendoorn veroverde de ploeg van trainer Redbad Strikwerda de harten van de toeschouwers.

Tot een podiumplek leidde al die lof echter niet. In de strijd om het brons versperde de Portugese kampioen Espinho de weg. Dynamo speelde met lef, was bij vlagen zelfs de bovenliggende partij maar liet het in de slotfase liggen. Twee matchpunten waren aan Dynamo niet besteed. Het geslepen Espinho, met topspelverdeler Miguel Maia in de gelederen won de beslissende vijfde set met 22-20. De set begon nog wel veelbelovend, met een voorsprong van 4-0 en 8-3. Sjoerd Hoogendoorn behaalde op indrukwekkende wijze liefst dertig punten binnen voor zijn team.

Coach Redbad Strikwerda had zijn ploeg de opdracht gegeven er vol tegenaan te gaan in Almelo. Die opdracht werd goed uitgevoerd: “H et is een misverstand te denken dat we hier alleen maar zijn voor de voorbereiding op onze volgende Europese wedstrijd. Daarmee doe je een toernooi met ploegen als deze tekort. We zijn gekomen om vol voor de winst te gaan. We eindigen niet bij de bovenste drie en dat is dus niet goed genoeg. Aan de andere kant, we hebben gekozen om hier de toekomst van het Nederlandse volleybal te laten zien en daarvan heeft iedereen plezier gehad. De jonge jongens hebben goed gepresteerd, maar af en toe is de energie even weg, zoals in de vierde set en toen heb ik even moeten ingrijpen. We moeten het niet hebben van routine maar van enthousiasme en beleving en dat was er de meeste tijd volop."

Vijfde plek voor Lennik
Langhenkel Orion miste in het duel om de vijfde plek de kracht om Euphony Asse-Lennik te verslaan. Ook hier werd het een vijfsetter: 3-2 (23-25, 26-24, 25-20, 21-25, 10-15). Diagonaalspeler Joris Marcelis sloeg de bal 23 keer tegen de grond, bij Lennik waren Gertjan Claes en Marcos Dominguez de beste aanvallers.

Individuele prijzen voor Canadezen
Jeremy King van Volley Amriswil kroonde zich tot beste aanvaller van het toernooi. De Canadese diagonaalspeler was in het hele toernooi goed voor 62 punten. Daarmee liet hij Rodriguez (Lennik) en Olteanu van Almeria vlak achter zich. Ook voor Almeria was er een individuele prijs te vieren: een andere Canadees, Dallas Soonias met de trofee voor meest waardevolle speler naar huis.

Revanche voor Pollux
De vrouwen van Heutink-Pollux herstelden zich keurig van de 3-1 nederlaag tegen Dauphines Charleroi, een dag eerder. De ontmoeting op de slotdag van de Ermasport Volleyball Classic 2009 eindigde in een 3-2 overwinning voor de ploeg van trainer Jan Berendsen.

Uitslagen derde dag

Almelo. Ermasport Volleyball Classic. 30 december

Strijd om plaats vijf en zes:
Langhenkel Orion - Euphony Asse-Lennik 2-3 (23-25, 26-24, 25-20, 21-25, 10-15)

Strijd om plaats drie en vier:
SC Espinho - SV Dynamo 3-2 (25-21, 19-25, 21-25, 25-18, 22-20)

Finale Erma Classic 2009:
Volley Amriswil - Unicaja Almeria 1-3 (1-3 (23-25, 20-25, 25-19, 14-25).

Eindklassering
1. Unicaja Almeria (Spa)
2. Volley Amriswil (Zwi)
3. SC Espinho (Por)
4. SV Dynamo (Ned)
5. Euphony Asse-Lennik (Bel)
6. Langhenkel Orion (Ned)

Oefenduel vrouwen: Heutink-Pollux - Dauphines Charleroi 3-2 (19-25, 25-23, 17-25, 25-22, 17-15)

Archief
Terug naar vorige pagina