Sportberichten


Plaatsing  
 
25-10-2009  

Heracles wint ook in Gelredome


Steur stond nagenoeg bijna een jaar buitenspel na een dubbele liesbreuk
 

ALMELO – Hoezo angst in uitwedstrijden? Van de zes uitwedstrijden won Heracles Almelo o.l.v trainer Verbeek al vier uitwedstrijden en verloor men de meeste punten thuis op kunstgras terwijl dat door de concurrenten altijd een voordeel voor Heracles werd genoemd.
In de eerste helft was Vitesse weliswaar sterker maar het kreeg weinig kansen. Op slag van rust wist Overtoom zijn kansje wel te benutten, daarmee de Arnhemmers met een flinke kater de kleedkamers insturend. Vlak voor zijn doelpunt ageerde Vitesse tegen scheidsrechter Vink omdat deze een overtreding binnen het strafschopgebied tegen Stevanovic over het hoofd zou hebben gezien. De thee moet de Arnhemmers dan ook bitter hebben gesmaakt.
Na rust werd Vitesse weliswaar sterker en kreeg het ook meer kansen, maar geen van alle werden benut. Hofs wist het ook niet meer en stak de armen regelmatig ten hemel. Heracles bezweek niet en toen de matig ingevallen Steur in de 78e minuut met een tegendraadse kopbal doelman Velthuizen voor de tweede keer liet vissen, zakte de Arnhemmers de hoop helemaal in de schoenen. In blessuretijd raakte Snijders nog wel de paal, maar dat kon Vitesse niet meer redden, zodat de Almeloërs de winstpunten mee naar huis namen.
Heracles staat nu 6e op de ranglijst en alleen AZ kan dat zondag nog veranderen. De Alkmaarders moeten dan wel van Ajax winnen in het Scheringa stadion.

Commentaren van trainer Verbeek, Sebastiaan Steur, Nicky Hofs en trainer Bos
Statistieken

Archief
Terug naar vorige pagina