19-10-2009

AKC/Ermasport wint van hekkesluiter

In de tweede helft kon het thuis publiek verder genieten van het goede spel van AKC en het mooie weer. In de eerste tien minuten van de tweede helft werd de overwinning veiliggesteld doordat de Almelose ploeg met 17-10 voor kwam te staan door ondermeer twee doelpunten van Kees van den Barg. Het slotakkoord van deze wedstrijd was voor Samantha Jonkman, de laatste twee doelpunten kwamen uit haar handen, de einduitslag kwam hiermee op 23-25. Een terechte overwinning voor AKC. De ploeg klimt hiermee naar de vierde plaats en gaat het zaalseizoen in met een keurige plek. Uiteindelijk scoorde Samantha Jonkman 5 keer, Manon Kroeskop (3), Kees van den Barg (4), Mark Landhuis (5), Rik Landhuis (1), Mirte Geerdink (2), Ramon Post (3).
De veldcompetitie komt hiermee voorlopig ten einde. De zaalcompetitie vangt aan in het weekend van 14 en 15 november. Het oefenprogramma van AKC start de komende weken. Ondermeer met het ROC B2B - AKC top zaalkorfbaltoernooi.

Zaterdag 7 november 2009 ROC B2B - AKC top zaalkorfbaltoernooi
AKC/ERMASPORT heeft dit jaar wederom een top toernooi weten te realiseren. Met twee korfballeague clubs en het organiserende AKC/ERMASPORT beloven de wedstrijden voor veel spanning te kunnen gaan zorgen. Dalto uit Driebergen speelt al jaren mee in de top van Nederland en OVVO/De Kroon uit Maarssen, de promovendus in de league, heeft zicht inmiddels al goed versterkt zodat zij een rol van betekenis kunnen gaan spelen in de league. Gastheer AKC/ERMASPORT zal er alles aan doen om het deze ploegen moeilijk te gaan maken. Voor AKC/ERMASPORT belooft dit toernooi een echte krachtmeting te worden, kan deze jonge ploeg haar league ervaring van voorgaand jaar nog etaleren in deze zware duels?
Het programma voor het toernooi is als volgt, noteer vast de datum in de agenda: de top van Nederland komt naar Almelo. De wedstrijden worden gespeeld in de Sluiskade hal.