18-10-2009

FC Twente pakt winst in blessuretijd

In de eerste helft namen de Enschedeërs het initiatief en kregen Wisgerhof en Nkufo doelrijpe kansen. Na een half uurtje kwam AZ onder de druk uit en werd ook AZ gevaarlijker. Juist in die periode ging Stam op avontuur en zijn ‘mislukte’ voorzet kwam voor de voeten van Perez die zijn oude cluppie met een strak schot op een 1-0 achterstand zette.
Na rust speelde AZ een stuk beter en ontstond er een echt duel waarin El Hamdaoui de Almaarders langszij bracht. Even later gleed Wisgerhof een voorzet zelfs over de achterlijn daarmee Boschker kansloos latend en de voorsprong voor de bezoekers een feit werd. Nog in dezelfde minuut deed Ruiz het foutje van Wisgerhof vergeten waardoor de wedstrijd weer in evenwicht was. FC Twente probeerde door te drukken maar niets leek nog op een overwinning totdat Nkufo luttele seconden voor het eindsignaal de bal achter Romero frommelde en de Alkmaarders met lege handen naar huis toe moesten.

< Peter Wisgerhof (FC Twente) schoot voor AZ de 1-2 in eigen doel

FC Twente-AZ 3-2
1-0 Kenneth Perez (36.)
1-1 Mounir El Hamdaoui (57.)
1-2 Peter Wisgerhof (eigen doel, 60.)
2-2 Bryan Ruiz (61.)
3-2 Blaise NKufo (90+2.)