Sportberichten


Plaatsing  
 
12-10-2009  

Ellen Kloos Nederlands kampioene eventing

 

Madeleine Brugman (Ambt-Delden) beëindigde met Sundancer de military van Boekelo als 59ste en greep daarmee naast het podium. Jan van Beek reikte met zijn tweede paard Gidran Ima naar de 66ste plaats in de eindrangschikking, terwijl Henk Jan Lozeman (Putten) met Step Together als tachtigste en laatste in de uitslag voorkomt. Mirella Vrolijk (Wolvertem) bood haar paard Class Act niet meer aan voor de veterinaire keuring op zondag, waardoor zij uit de uitslag verdween.
Van de tachtig starters in het afsluitende springparcours bleven 24 combinaties foutloos. Daaronder helaas geen Nederlanders. Lozeman noteerde vier springfouten en Jan van Beek met beide paarden één springfout. Brugman liet drie palen rollen en Kooremans tikte één balk uit de lepels, maar liep ook drie strafpunten op voor het overschrijden van de tijd. Daardoor kon Ellen Kloos zich drie springfouten permitteren en toch nog Nederlands kampioen worden. Die drie springfouten maakte zij dan ook prompt. "We hebben het afgelopen jaar veel progressie gemaakt", zei bondscoach Martin Lips.

In de top van het klassement veranderde door het springen weinig. De Duitsers Dirk Schrade met Be My Guest en Marina Kohncke met Calma Schelly zetten een foutloos springparcours neer en klommen daardoor van de 17de en 19de plek na springen en dressuur de top tien binnen. Van de top vier maakte alleen de Fransman Nicolas Touzaint met Tatchou een springfout, waardoor hij van de derde plek terugviel naar de vierde. De Britse Ruth Edge profiteerde daarvan optimaal met P.C. Wilson, want zij bleef foutloos en wisselde met Touzaint stuivertje. Simone Deitermann met Free Easy noteerde een strafpunt voor het overschrijden van de tijd, maar dat deerde haar niet, waardoor zij tweede bleef in het klassement. Winnaar werd net als vorig jaar de Duitse Julia Mestern met FRH Schorsch.

Nadat Mestern om kwart over drie direct na haar foutloze rit haar ereronde reed duurde het bijna tot 5 uur voor zij haar echte ereronde kon rijden. Tussendoor was afscheid genomen van Ringwood Cockatoo van Bettina Hoy, die in 2002 de wedstrijd van Boekelo winnend had weten af te sluiten. Topfit nam de 18-jarige afscheid van de sport. Roelie Bril is de 70 gepasseerd en hij mag niet meer jureren en werd daarom ook in het zonnetje gezet.
Duitsland werd voor Groot-Brittannië en Frankrijk gehuldigd als winnaar van de landenwedstrijd, Kloos, Kooremans en Van Beek moesten op een podium plaatsnemen voor de huldiging van het NK en daarna kwamen de eerste twintig combinaties in de eindstand terug voor de huldiging van Julia Mestern en FRH Schorsch. Waarmee ook deze editie van de military Boekelo geschiedenis is.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.military-boekelo.nl  

Uitslag individueel:
1) Julia Mestern (Dui) - FRH Schorsch - 39.20
2) Simone Deitermann (Dui) - Free Easy NRW - 41.80
3) Ruth Edge (Eng) - P.C. Wilson - 44.00
43) Ellen Kloos (Roosendaal) - Rovano Rex - 75.80
45) Raf Kooremans (Baarle-Nassau) - Cavalor Telstar - 77.00
46) Jan van Beek (Rijsbergen) - Troy - 78.60
59) Madeleine Brugman (Ambt-Delden) - Sundancer - 97.20
66) Jan van Beek - Gidran Ima - 100.60
80) Henk Jan Lozeman (Putten) - Step Together - 161.80


Uitslag landenteams:
1) Duitsland
2) Groot-Brittannië
3) Frankrijk
6) Nederland


Uitslag Nederlands kampioenschap:
1) Ellen Kloos (Roosendaal) - Rovano Rex - 75.80
2) Raf Kooremans (Baarle-Nassau) - Cavalor Telstar - 77.00
3) Jan van Beek (Rijsbergen) - Troy - 78.60
4) Madeleine Brugman (Ambt-Delden) - Sundancer - 97.20
5) Jan van Beek - Gidran Ima - 100.60
6) Henk Jan Lozeman (Putten) - Step Together - 161.80

 

De military van Boekelo is live te volgen op www.paardensport.tv 

Archief
Terug naar vorige pagina