04-10-2009

Winst voor FC Twente na levendige streekderby

ALMELO - De voetbal-derby van het Oosten vanmiddag in het Polman Stadion is geëindigd in het voordeel van FC Twente. De Enschedese ploeg versloeg Heracles met 1-3.

De eerste helft was Heracles goed op dreef. Al na 8 minuten kwam Heracles Almelo op voorsprong. Sander Boscher kreeg de bal niet onder controle bij een vrije trap, waarna de alerte Everton Ramos da Silva de 1-0 maakte. Een droomstart voor de Almelose ploeg, die na een half uur weer met beide benen op de grond stond. Na een Twentse uitbraak kwam de bal bij Bryan Ruiz, die Mark Looms uitkapte en de bal langs Pieckenhagen in het doel schoot. Hierna was Heracles nog dichtbij de 2-1, maar kansen voor Bas Dost en Mark-Jan Fledderus werden niet benut.

Waar Heracles Almelo de tweede helft nog op zoek was naar de 2-1, scoorde FC Twente binnen 2 minuten twee maal. Blaise Nkufo werkte de bal in de verre hoek langs Pieckenhagen. Theo Janssen verschalkte met een schot de iets te ver voor het doel staande Pieckenhagen. Vlak erna was Everton dichtbij, maar tot zijn grote schrik tikte hij de bal naast.

Heracles Almelo bezet nu plaats 9 met 11 punten. Door het gelijke spel van PSV staat FC Twente aan kop.