Sportberichten


Plaatsing  
 
07-09-2009  

Sjaak Sleiderink nat. kampioen KNHS klasse ZZ


Jeroen Dubbeldam met zijn pupil Sjaak Sleiderink op BMC Angel Rose
 

Sjaak Sleiderink begint echter naam te maken in hippisch Nederland. Bijna twee jaar rijdt hij nu voor Stal De Sjiem van oud- Olympisch kampioen en huidig nationaal kampioen Jeroen Dubbeldam in Weerselo.
Met zijn titel in de klasse ZZ met Laksha de Breve zorgt Sleiderink er dus voor dat er dit jaar een tweede nationale titel in de analen van stal De Sjiem staat. Daarvoor moest hij in Ermelo wel vier wedstrijden zonder fouten rijden en dat is zowaar tijdens een kampioenschap met de 51 beste afgevaardigden uit alle provincies nog niet zo geklaard. Sleiderink over het kampioenschap; ”Laksha ging zo super maar in de laatste barrage werd het als laatste starter toch wel erg spannend omdat ik foutloos moest blijven om de titel te pakken. Gelukkig kan ik wel aardig met gezonde spanning omgaan. Er stond een flink parcours maar dat zijn we in Twente gewend en dat was misschien wel een voordeel. Het is natuurlijk ook fantastisch dat ik wekelijks met Jeroen werk want daar leer ik veel van.”
Ook Dubbeldam ziet progressie in zijn pupil. Niet voor niets rijdt Sleiderink ook meer paarden van stalsponsors BMC en Holtkamp Amusement. Vooral met BMC Angel Rose, die hij sinds kort onder het zadel heeft, wordt nog het een en ander van Sleiderink verwacht.

Een dag na het kampioenschap ging het wat minder in Langeveen waar geen ereprijs voor Sleiderink binnen bereik lag. In de klasse ZZ ging de overwinning naar veteraan Wim Olde Hampsink (Vriezeveen) met Zanra die als enige in de barrage foutloos bleef. Eric ten Cate (Geesteren) met Vera Lynn en Kim Ophof (Geesteren) met Titanja maakten beide een springfout en werden op basis van de tijd respectievelijk tweede en derde.

Jan Weersink schreef in Langeveen met Wirande het springen klasse M op zijn naam door foutloos te blijven in de barrage. Hij verwees daarmee Jonne Bossink met Wham naar een tweede plaats en Lianne Oude Wesselink (Geesteren) met Son of Kigali naar de derde plek.

Archief
Terug naar vorige pagina