22-08-2009

Omhaal Bas Dost zorgt voor uit-overwinning Heracles

^ Bas Dost trof vanavond wel het doel en is daarmee match-winner.
(Foto: Bas Dost bij Heracles Almelo - Feyenoord)

TILBURG - Heracles Almelo heeft de eerste uit-overwinning van dit seizoen te pakken. In Tilburg werd Willem II met een minimaal doelpunten-verschil aan de kant gezet. Bas Dost is match-winner, hij scoorde het enige doelpunt.

In de eerste helft verzuimde de Almelose ploeg - ondanks het grote aantal kansen - te scoren. De eerste 5 minuten leverden al 2 grote kansen op voor Mark-Jan Fledderus en Willy Overtoom die werden gemist. Na balverlies aan Tilburgse zijde kon Everton al scharend op pad naar het doel van Michael Aerts, maar zijn zwakke schot kon door hem worden gestopt.
Diezelfde Everton werd trouwens door scheidsrechter Liesveld met geel 'bekeurd' vanwege een fopduik.

Direct na rust had Willem II de kans om uit een hoekschop 1-0 te maken maar een te scherpe kopbal verraste de voor Pieckenhagen vrijstaande spelers. Na een uur werd Heracles een penalty onthouden doordat de vrije bal van Everton door Ibrahim Kargbo's arm op een onnatuurlijke wijze werd beroerd. De inzet van Kwame Quansah knap gered door Michael Aerts. Hierna werd Willem II sterker en werd een schot door Pieckenhagen buiten het doel gehouden.

Uiteindelijk lukte het de Almelose ploeg om te scoren. Bas Dost maakte de bevrijdende 0-1 door de bal - na het omhoog koppen - met een omhaal achter doelman Michael Aerts te krijgen. Even later had Frank Demouge een grote kans om nog gelijk te maken, maar hij kopte de bal over het doel.

Een paar minuten voor tijd was er een opstootje na een blessure bij Van der Linden nadat Mourat tegen hem naar het gras duwde. Dit leidde een hectische slotfase in; Willem II weigerde de bal terug te geven. Desondanks werd er niet meer gescoord en neemt Heracles met een minimaal doelpunten-verschil de 3 punten mee naar Almelo.