01-08-2009

Droomstart: Heracles wint van landskampioen AZ

ALMELO - Heracles Almelo heeft in zijn eerste duel van het nieuwe seizoen enorm gestunt door met 3-2 van landskampioen AZ te winnen.
Al na 7 minuten stond Heracles op voorsprong. Na een snelle uitbraak en een één-tweetje tussen Everton Ramos da Silva en Dost nam Everton de 1-0 voor zijn rekening. Heracles bleef gedurende de eerste helft doordrukken en zakte na een half uurtje een beetje in. AZ kon echter weinig terugdoen door het uitstekende verdedigende werk van Heracles. De Alkmaarse ploeg kreeg slechts een handje vol kansjes maar Heracles ging met voorsprong de rust in.

De tweede helft moest AZ wel komen en liet achterin gaten vallen. In de 2e minuut profiteerde Willy Overtoom door vier tegenstanders uit te kappen en de bal achter doelman Romero te schieten. AZ leek ontredderd en kreeg weinig kansen Pieckenhagen te verschalken. Met nog 20 minuten op de klok bracht Mark-Jan Fledderus de stand op 3-0 door een prachtige vrije trap binnen te schieten. Heracles waande zich veilig en verdedigde iets slordiger waardoor Pellè de 3-1 op het scorebord kon laten aantekenen. Nog in dezelfde minuut zette El Hamdaoui de landskampioenen op 3-2.  AZ maakte jacht op de gelijkmaker en zette Heracles onder druk. Scheidsrechter Wiedemeijer zag het vasthouden van Wermbloom binnen de zestien over het hoofd en gaf geen penalty. Daardoor nam de frustatie aan Alkmaarse kant toe. Swerts gaf een 'elleboog' aan Overtoom en kon met rood vertrekken en Pellè schopte Quansah na en kon eveneens de kleedkamer opzoeken. In de resterende minuten kwam de dik verdiende overwinning van Heracles niet echt meer in gevaar.

Commentaren: Mark-Jan Fledderus, Stijn Schaars, Ronald Koeman, Gert-Jan Verbeek en arbiter Wiedemeijer