FC Twente na strafschoppen ten onder

ROTTERDAM - SC Heerenveen heeft de KNVB-beker gewonnen. In de penaltyreeks miste Youssouf Hersi als enige een strafschop, waardoor FC Twente de finale verloor. Heerenveen won voor de eerste keer in zijn historie de beker, nadat het eerder al twee finales had verloren. Hersi had Twente in het slot van de verlenging nog op gelijke hoogte gebracht, maar schoot in de strafschoppenserie hoog over. Heerenveen was in de eerste helft verreweg de betere van de twee, maar het had moeite om dit in de score uit te drukken. Bij rust leidden de Friezen met 1-0, door een treffer van Goran Popov. Na een vrije trap kwam de bal uit de kluts voor zijn voeten, waarna de Macedoniƫr hard uithaalde. In de tweede helft pakte FC Twente het heel anders aan.