28-03-2009

Borussia Mönchengladbach te sterk voor Heracles

ALSTÄTTE (D) Heracles Almelo speelde afgelopen vrijdag een oefenduel tegen het in degradatienood verkerende Duitse Borussia Mönchengladbach van trainer Hans Meyer in Alstätte en verloor met 3–1. Vojtech Schulmeister was de enige doelpuntenmaker aan de zijde van Heracles Almelo, aan de Duitse zijde waren de doelpuntenmakers Roberto Colautti (2x) en Oliver Neuville.

De ploeg van Gert Heerkes kon in de eerste helft geen potten breken tegen de soevereine verdediging van de Borussen met Patrick Pauwe in de gelederen. Borussia Mönchengladbach daarentegen wist in de eerste helft maar liefst drie doelpunten te maken, in de 10e minuut schoot Roberto Colautti al de 1-0 binnen. Colautti en Neuville bepaalden vervolgens de ruststand op 3-0. In de tweede helft wist Heracles Almelo niet terug te komen van de 3-0 achterstand, pas in de 84e minuut wist Vojtech Schulmeister de eretreffer te maken door doelman Christofer Heim te passeren en zo de 3-1 eindstand te bepalen.